Hlavní obsah

Babiš včera tvrdil, že začne chodit do Sněmovny. Dnes to nevyšlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budu chodit do Sněmovny, sliboval ještě ve středu večer šéf opozičního hnutí ANO a poslanec Andrej Babiš. Hned ve čtvrtek ráno se ale z jednání dolní komory na celý den omluvil, a to z pracovních důvodů. Na dotaz, co má na práci, nereaguje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš na jednání Poslanecké sněmovny 7. února.

Článek

„Budu chodit do Sněmovny, začal jsem tam chodit,“ přesvědčoval Babiš ve středu večer novináře na tiskové konferenci, kde oznamoval, že zůstane poslancem i předsedou ANO.

Šéf opozičního hnutí také zdůraznil, že už pochopil, jak to v dolní komoře funguje. „Musíte tam být vždycky, když se kliká, jinak jsou v kancelářích. Je to fajn práce, já si to užívám,“ pochvaloval si. Poslancem je od roku 2013.

Hned ve čtvrtek ráno přitom předsedající schůze Sněmovny Věra Kovářová (STAN) četla: „Babiš Andrej omluven na celý jednací den, pracovní důvody.“ Na dotaz Novinek, co má poslanec Babiš ve čtvrtek za práci, zatím nereagoval.

Babiš se stahuje do pozadí, předsedou ANO a poslancem přitom zůstává

Domácí

„Nesleduji jeho denní program, má neustále nějaká jednání. Spojte se prosím přímo s ním,“ napsal Novinkám první místopředseda hnutí a místopředseda Sněmovny Karel Havlíček na dotaz, co jeho šéf ve čtvrtek dělá.

Babiš patří k jedněm z největších absentérů ve Sněmovně a má jednu z nejnižších účastí na hlasování. Není členem žádného výboru a Sněmovnu v minulosti mnohokrát označil za žvanírnu.

Na jednání dolní komory přišel v úterý, v sále ale pobyl tři a půl hodiny, a pak zase odešel. „Přišel, protože je členem Sněmovny, a tak prostě přišel do Sněmovny. Přišel do práce, nevím, co je na tom divného. Vy se divíte, když přijde i když nepřijde. Tak co chcete?“ komentoval jeho účast Havlíček. Jeho šéf dorazil do práce i ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám