Hlavní obsah

Akce na Hradě. Lístek i za 228 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 12. října se Rudolfova galerie na Pražském hradě promění v tréninkové centrum, kde se mají byznysmeni se vstupenkou za 17 až 228 tisíc korun naučit tajemství úspěšné komunikace. Podle zjištění Novinek a Práva je jedním z hlavních lákadel přednáška hradní kancléřky Jany Vohralíkové, která se s pořadateli delší dobu zná. Tvrdí, že ji poskytne zdarma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková

Článek

Podnikatelský klub Empiria 21 si pronajímá Rudolfovu galerii a Širokou chodbu od Správy Pražského hradu za 225 tisíc korun bez DPH. Na konferenci, kterou nazývá Klíč komunikace, následně prodává vstupenky v hodnotách 17 tisíc (silver), 23 tisíc (gold), 30 tisíc (gold plus), 49 tisíc (VIP) a 228 tisíc korun (VIP diamond).

„Pozvěte své nejdůležitější partnery. Naučte se společně rozumět lidem, pochopte signály neverbální komunikace, zažijte pozitivní změnu v kvalitě svých vztahů. Odejdete s novými znalostmi a dovednostmi. Zlepšíte své vyjednávání a řešení konfliktů. Naučíte se číst v lidech, jako to dělají nejslavnější agenti FBI a diplomaté. Zažijete networking s lidmi, které rozhodně chcete mít ve svých kontaktech,“ zve na akci na Pražském hradě klub Empiria 21.

Dle smlouvy z registru mezi Správou Pražského hradu a klubem Empiria 21 se má akce účastnit maximálně 300 osob.

Dusno na Hradě? Tým si musí „sednout“, vysvětluje Kolář

Domácí

Kancléřka Vohralíková má mít podle programu půlhodinové vystoupení krátce po zahájení, a to na téma Tajemství vyjednávání v nejvyšších patrech a naděje v lepší budoucnost.

Právu potvrdila, že se skutečně akce zúčastní. Honorář ale prý žádný nedostane. Dokonce si myslí, že výdělek z drahých vstupenek vlastně nebude mít ani pořadatel.

„Ta akce, pokud vím, není pro pořadatele zisková, ale na to se zeptejte jich. Já pracuji v Kanceláři Pražského hradu a tam mě platí. Ostatní aktivity, nejen tuhle, dělám zadarmo. Prostě to tak mám nastavené. Pro mě je důležité, jestli to, co dělám, dává smysl,“ napsala Novinkám a Právu kancléřka, kterou za jejího dřívějšího působení v Senátu anonym obvinil z klientelismu.

Vohralíková se s pořadateli zná

Na otázku, proč by měla vystupovat zdarma, když se za účast na konferenci platí od 17 do 228 tisíc korun, dodala: „A proč bych nevystupovala? Nejsem ani lektor, ani vyjednavač.“

Vohralíková se s pořadateli akce přitom delší dobu zná. Před pěti měsíci se s Lucií Libovickou, která je jednatelkou klubu Empiria 21, a Radimem Paříkem, jenž je jedním z přednášejících, vyfotila při přípitku na festivalu Svět knihy. Paříkovi tam Vohralíková knihu křtila.

Fotografii zveřejnila Libovická před pěti měsíci na so­ciální síti LinkedIn spolu s pozvánkou na akci na Hradě.

Vohralíková však odmítá, že by byla hlavním lákadlem. „Myslím, že mě přeceňujete. Hlavní hvězdou je Joe Navarra,“ poznamenala. Vystoupení bývalého agenta amerického federálního úřadu pro vyšetřování následuje krátce po jejím. Nese název Naučte se tajemství řeči těla od agenta FBI část I.

Večer s VIP osobnostmi

Hosté se později dozvědí i Tajemství zvládání ega v diskusích, které jim má odhalit právě Pařík jako prezident Asociace vyjednavačů.

Akce pokračuje rautem, další přednáškou, tentokrát o komunikaci se složitými osobnostmi, a osobním tréninkem dle vlastního výběru od Paříka. Potom program pro držitele vstupenek silver, gold a gold plus končí a před 17. hodinou jdou domů.

Majitelé vstupenek VIP a VIP diamond se zúčastní i „VIP večera s osobnostmi a hvězdami“, VIP diamond má k tomu získat vstupenku i na dvoudenní konferenci v Curychu a dopravu luxusním soukromým letadlem. Tato konference proběhla už ve čtvrtek a v pátek.

V ceně vstupenek jsou pak i jmenovka, psací potřeby, občerstvení, „luxusní dárek“ nebo láhev vína, sleva na knihy od Navarry (pro VIP kniha s věnováním) apod.

Markéta Řeháková jako mluvčí prezidenta končí

Domácí

Hrad uzavřel s Podnikatelským klubem komisionářskou smlouvu. Za možnost uspořádat v Rudolfově galerii a Široké chodbě konferenci, má klub zaplatit 225 tisíc bez DPH. Prostory má mít k dispozici od 12. října od 8 ráno do 2 hodin ráno 13. října. Akci si může připravit den předem.

Hrad také zajistí úklid, přítomnost hasičské, bezpečnostní a technické služby a asistence elektrikářů a instalatérů, zajistí šatnářky, židle, stoly a pódia. Náklady může pořadatelům vyčíslit. „Nájemce platí konferenční cenu stejně jako ostatní subjekty pořádající konference,“ řekla k tomu Novinkám a Právu Vohralíková.

Podle Petra Fučíka z tiskového odboru ceny vycházejí z „metodického pokynu z roku 2019 k určení procesu a stanovení smluvních cen při pořádání konferencí, společenských a kulturních akcí v prostorách Pražského hradu“.

Akce podle starých pravidel

V červnu Vohralíková Právu tvrdila, že akce, které se na Hradě odehrají, vybere kulatý stůl odborníků. „Už dnes máme stovky, možná tisíce žadatelů o akce na Pražském hradě. Musíme tomu dát nějakou formu. Určitě nechci být ten arbitr, který bude říkat: ty sem smíš a ty sem nesmíš,“ uvedla.

Dnes říká, že zatím se vybírá podle starých pravidel. „Kulatý stůl založil dvě pracovní skupiny, jednu pro program, druhou pro architekturu nebo úpravy a využití prostor. Obě mají za úkol připravit nová pravidla, která by měla platit od nového roku,“ sdělila Novinkám a Právu Vohralíková.

Podnikatelský klub Empiria 21, s. r. o., vznikl podle rejstříku v říjnu 2014. Jednateli jsou Lucie Libovická a Vít Libovický, sídlo má v Horních Jirčanech u Jesenice u Prahy.

Právo Libovickou kontaktovalo s otázkami, ta slíbila, že se ozve později, a už tak neučinila. Místo toho zavolal mluvčí Asociace vyjednavačů David Šikula. Novinkám a Právu sdělil, že na akci se prodalo kolem 200 vstupenek ve všech katego­riích, tedy i v té nejdražší, která zahrnovala cestu do Curychu.

„Akce je postavena na pravidelném ročním setkání c-level, tím je myšlený top management. Zaměřuje se na členy Asociace vyjednavačů, to bývají profesionální vyjednavači anebo lidi, které to zajímá,“ řekl.

O pořádání akce se na konci srpna na Facebooku rozepsal i Pařík: „Tohle není další nudná konference s oschlými chlebíčky. Tohle je Váš klíč ke zcela novým možnostem a teritoriím.“

Pavel v europarlamentu: Síla Evropy je v jednotě, nepřátelé to vědí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám