Hlavní obsah

Chystáte se s dětmi do Chorvatska? Inspirujte se našimi tipy, jak se společně zabavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená s dětmi je často náročná. Pokud se chystáte do Chorvatska a nechcete trávit čas jen u moře, přinášíme tipy na aktivity a výlety, kterými si můžete zpříjemnit společný čas a zabavit tak nejen nejmenší, ale i sebe.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Ubytování s animačními programy

Nejjednodušší cestou, jak si na dovolené s dětmi odpočinout, je vybrat si ubytování poskytující animační programy. Ty fungují tak, že za příplatek na několik hodin každý den svěříte děti do péče animátorů, kteří je zabaví a postarají se o ně, zatímco vy můžete odpočívat. Spousta hotelů poskytuje animační programy v češtině.

Součástí animačních programů jsou například hry, sport, koupání, kreativní a výtvarné aktivity, večerní diskotéky. Děti se zkrátka nudit nebudou.

Chorvatsko má také několik národních parků s úchvatnou přírodou, která je vhodná pro rodinné výlety. Například Plitvická jezera nabízejí krásné vodopády a procházky po lávkách mezi jezery. Mnoho chorvatských měst má také bohatou historii, děti mohou objevovat starobylé hrady, pevnosti a úzké uličky. Zvlášť úchvatná jsou města Dubrovník, Split nebo Zadar.

Nejkrásnější pláže Chorvatska: Kde strávit dovolenou u moře

Cestování

Istrie

Děti milují vodní parky. Moře je sice krásné, ti nejmenší ale ocení i vodní atrakce jako tobogány, klouzačky a nejrůznější divoké řeky. Aquapark Istralandia se nachází, jak už název napovídá, na poloostrově Istrie. V parku najdete nejrůznější vodní atrakce včetně bazénu s umělými vlnami, odpočinkového bazénu nebo hydromasážního bazénu. Dalším tipem na koupání je největší chorvatský akvapark Aquacolors Poreč, který také na své ploše nabízí nejrůznější bazény a vodní atrakce, včetně trychtýře.

Pokud budete chtít podniknout něco na suchu, i v tomto případě má Istrie co nabídnout. Můžete navštívit třeba dinopark ve Funtaně, ve kterém najdete dinosaury v životní velikosti nebo třeba obří houpačku ve tvaru pirátské lodi. Přímo v oblíbeném letovisku Pula pak najdete lanový park Adventure Park Pula, který leží v lesích a nabízí dobrodružství mezi stromy. Nedaleko od Puly v Medulinu najdete Family Park by Aquamarin s množstvím atrakcí připomínajících matějskou pouť.

Pokud byste chtěli navštívit akvárium, Aquarium Pula je jasnou volbou. K prohlédnutí nabízí přes dvě stě druhů zvířat včetně žraloků, také interaktivní výstavy a edukační programy, které pomohou dětem lépe porozumět mořskému ekosystému a jeho ochraně.

Dovolená v Chorvatsku na Istrii: Kam vyrazit na pláž nebo za památkami

Cestování

Kvarnerský záliv: Rijeka, Krk, Cres, Rab

V Rijece se nachází akvapark Kantrida, který je ideální pro vodní zábavu. Ostrov Rab má také svůj akvapark Wibit. Letovisko Punat na ostrově Krk má také vlastní menší zábavní park Punat ideální pro rodiny s dětmi. Najdete v něm kolotoče, trampolíny, horské dráhy a další atrakce.

Na ostrově Lošinj můžete navštívit stejnojmenné akvárium, které nabízí edukační programy a interaktivní výstavy vhodné pro děti i dospělé. Na ostrově Lošinj celou rodinu zabaví aquapark Čikat s obrovským bazénem, rekreační bazény s hydro masážemi a nejrůznějšími vodními atrakcemi, tobogánem i dětskými bazénky pro nejmenší.

Nedaleko od Kvarnerského zálivu leží město Biograd na Moru, ve kterém sídlí zábavní park Mirnovec, největší zábavní park v Chorvatsku. Tento park nabízí širokou škálu atrakcí a zábavy pro všechny věkové skupiny. Najdete zde horské dráhy, vodní atrakce, kolotoče, adrenalinové jízdy a mnoho dalšího. Park je ideální pro rodinné výlety.

Krásné pláže, příroda i historie. Objevte chorvatské ostrovy Krk, Cres, Lošinj či Rab

Cestování

Makarská riviéra

Oblast Makarské riviéry je známá především pro své nádherné pláže, z nichž některé jsou pravidelně označovány modrou vlajkou, která značí průzračně čistou vodu. Akvaparky ani velké a hlučné zábavní parky zde spíš nenaleznete. Za návštěvu ale určitě stojí přírodní park Biokovo, ve kterém kromě jiného najdete prosklenou vyhlídku, tzv. skywalk, ze které při dobré viditelnosti dohlédnete až do Itálie.

Na Makarské můžete také zajít do Malakologického muzea, kde se nachází sbírka více než tří tisíc mušlí a lastur.

FOTO: Město, které Češi důvěrně znají, je křižovatkou k národním parkům

Cestování

Jižní Dalmácie: Dubrovník a další

Jižní Dalmácie nenabízí žádné velké akvaparky, na mnoha plážích ale naleznete nafukovací hřiště nebo skluzavky, ostatně jako i ve zbytku Chorvatska. Pokud jsou vaše děti nadšené do vodních sportů, mohou vyzkoušet různé aktivity, jako je windsurfing nebo paddleboarding. V Dubrovníku, který je turistickým centrem oblasti, naleznete Aquarium Dubrovník.

Historický Dubrovník i lenošení na plážích. Dovolená na chorvatském jihu a ostrovech Korčula, Mljet či Lastovo

Cestování

Dovolená v Chorvatsku

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější dovolenkové destinace Čechů. Rozsáhlé pobřeží i přilehlé ostrovy nabízí historická centra městeček, nádhernou přírodu i krásné pláže. Možností kde strávit dovolenou je opravdu hodně. Novinky proto připravily speciál s tipy na výlety v hlavních chorvatských turistických oblastech.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Chorvatska

Reklama

Související témata:
Dovolená s dětmi

Výběr článků

Načítám