Hlavní obsah

Nazí, ale s rouškou. Největší nudistický resort světa přehodnocuje odhalené tělo

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy se mu přezdívá nahé město. Nudistický resort Cap d’Adge Naturist Village v jižní Francii je největším na světě, ale vlivem pandemie od absolutně odhalené kůže upouští. V nedávné době se v něm totiž nakazila koronavirem více než stovka lidí, úřady proto návštěvníkům připomněly, že by neměli zapomínat na roušky, píše server Luxury Launches.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na covid-19 bylo pozitivně otestováno skoro 150 lidí, kteří resortem prošli — 95 z nich během pobytu a dalších 50 po návratu domů. Přestože je tedy nahota na některých místech nudistického střediska vyloženě povinná, mají se návštěvníci v těchto časech přece jen zakrývat. Nikoli však na intimních partiích, doporučení se týkají obličeje a nošení roušek.

„Infekce je všude, a zpráva je tedy pro všechny stejná: noste roušku, myjte si ruce a dbejte na sociální odstup, ať už jste naturista, nebo ne,“ vzkázal milovníkům plážového povalování šéf hygienické stanice Pierre Ricordeau.

Nahé město je přitom největším nudistickým resortem na světě, kde návštěvníci nemusejí nosit oblečení nejen na pláži, ale ani v restauraci, obchodech, na poště, v bance nebo na výletních lodích. Středisko běžně přitahuje 40 tisíc lidí denně, tedy během nejvytíženější letní sezony.

Ricordeau vyzval turisty, aby návštěvu resortu odložili, pokud mohou. A jestli se už musejí nahým radovánkám oddat, tak s rouškami.

Nudista honil po pláži zvědavé prase

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám