Hlavní obsah

Kanárský ostrov uzavřel kvůli koronaviru z minuty na minutu pláže

Novinky, Michael Švarc

Na El Hierru, nejmenším z Kanárských ostrovů, se už turisté na pláže nepodívají. Úřady je poslední srpnový den nechaly uzavřít kvůli narůstajícím případům koronaviru. Kromě toho byly s okamžitou platností zrušeny i kulturní akce, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pláž na El Hierru

Článek

El Hierro zaregistrovalo asi 40 nových případů. I takové zdánlivě nízké množství ovšem přimělo úřady k okamžité akci. „Brzká opatření se ukázala být klíčovým nástrojem k zabránění dalšího šíření koronaviru,“ uvedl šéf místní samosprávy Alpidio Armas. „Vydali jsme proto bezpečnostní restrikce, abychom zamezili riskantnímu kontaktu mezi občany,“ doplnil.

Nejmenší obydlený z Kanárských ostrovů obvykle vyhledávají zájemci o klidnější dovolenou. Nyní se ovšem uzavřela všechna veřejná prostranství včetně pláží a dalších koupacích lokací, dále i knihovny, vzdělávací centra, parky, obchody či dětská hřiště.

Podle Armase se nad novými opatřeními setkali starostové všech tří okresů na ostrově, aby je společně odsouhlasili. Vláda ostrova je navíc v úzkém kontaktu s hlavní vládou Kanárských ostrovů, s níž řeší plánované otevření škol v polovině září.

Počty případů narůstají

Kanárské ostrovy měly v začátcích epidemie vcelku nízkou bilanci případů. Nyní ale  jejich množství narůstá a na Lanzarote a Gran Canarii už varovali i před absolutním uzavřením hranic.

Podle Daily Mailu přibylo v pondělí na celém souostroví 297 nových případů a celkové číslo tak činilo 7106. Nejvíce pozitivních záchytů je právě na Gran Canarii, další pak na Tenerife a Lanzarote.

Kanárské ostrovy zavedly povinné roušky na plážích

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám