Hlavní obsah

Aerolinky usadily šestiletého chlapce do špatného letadla. Skončil sám 250 kilometrů od cíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Spirit Airlines se omluvila poté, co posadila šestileté dítě bez doprovodu do špatného letadla. Chlapec cestoval z Filadelfie za svou babičkou na Floridu, ale místo ve Fort Myers přistál v Orlandu, které je od původního cíle vzdáleno přes 250 kilometrů. Není jasné, jak k chybě došlo, ale příběh dopadl šťastným shledáním.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Spirit Airlines (ilustrační foto).

Článek

Chlapcova babička Maria Ramosová pro místní portál WINK-TV uvedla, že ji zachvátila panika, když její vnuk minulý čtvrtek nepřiletěl plánovaným letadlem. „Řekli mi, že na palubě není, prý svůj let prošvihnul,“ okomentovala žena, která si však byla jistá, že let zmeškat nemohl. „Vběhla jsem do letadla a zeptala se letušky, kde je můj vnuk, a jestli ho snad ve Filadelfii nepřevzala,“ vzpomíná žena.

Krátce nato se chlapec své babičce ozval s tím, že přistál, ale ve špatném městě. Podle Ramosové se aerolinky Spirit Airlines k chybě vyjádřily velmi pochybně.

„Chci, aby mi aerolinky zavolaly a řekly mi, jak mohl můj vnuk skončit v Orlandu. Jak se to stalo? Vysadil ho někdo z letadla? To ho stevard poté, co vyřídil s jeho matkou potřebnou dokumentaci, nechal jít samotného? Nebo snad můj vnuk sám vběhl do špatného letadla?“ cituje server Independent rozčarovanou ženu.

Aerolinky ani později neupřesnily, co přesně se stalo. Za vzniklou situaci se nicméně omluvily a dodaly, že chlapec byl celou dobu v péči personálu a pod dozorem člena týmu.

„Jakmile jsme si uvědomili chybu, podnikli jsme okamžité kroky, abychom hocha opět spojili s jeho rodinou,“ okomentovali zástupci společnosti. „Bezpečnost i přepravu všech našich klientů bereme velmi vážně a záležitost budeme prošetřovat. Omlouváme se rodině za tuto zkušenost,“ doplnily aerolinky.

S dýkou do kabiny letadla? Jde to i legálně

Cestování

Airbus stihly hororové turbulence. Cestující hlavou prorazili strop interiéru

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám