Hlavní obsah

Aby ušetřil, postavil si na zahradě hospůdku jen z recyklovaného materiálu. Vyhrál s ní národní soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posezení jako ve venkovské hospodě, včetně terče na šipky, venkovní pivní zahrádky, a dokonce i vlastní terasy, tak zařídil svou pánskou zašívárnu John Simmons z anglického Portsmouthu. Má ji jako miniaturní hospůdku, které dal i jméno - The Dog & Ball (Pes a míč). Přístřešek je celý postavený pouze z recyklovaného materiálu. Nepochybně i proto se nakonec umístil jako nejlepší v celonárodní britské soutěži o nejlepší hospůdku z kůlny.

Letošní nejlepší hospůdkou z kůlny v Británii se stal domek, jejž majitel celý vyrobil jen z recyklovaných materiálů.Video: AP

 
Článek

Pandemie koronaviru, a především s ní související lockdowny poděsily spoustu britských otců natolik, že se mnohdy už během poslední celonárodní uzávěry houfně pustili do budování vlastních malých zahradních hospůdek.

V malé soukromé království zasvěcené popíjení oblíbeného piva a dalšího alkoholu s přáteli se tak už proměnila nejedna anglická kůlna. A mnozí se s nějakou proměnou ani nezdržují. Prostě si rovnou svou hospůdku postavili. Právě mezi takové patří padesátiletý John.

Otec tří dětí se živí jako konzultant pro bezpečnostní management, ovšem doma je především nadšeným kutilem. A tak pro něj nebylo žádnou velkou námahou nastudovat si vše potřebné a pustit se do díla.

Vědom si toho, že používat zcela nový materiál na v podstatě obyčejnou kůlnu by bylo zbytečně drahé, rozhodl se, že svou hospůdku postaví výhradně z materiálů z druhé ruky.

Prošel tedy stránky sdružující nadšence do zahradních hospod a především sběrné dvory široko daleko a zhruba před rokem se pustil do díla. Každý kus dřeva použitý na přístřešku mu prošel rukama, každý bylo třeba přiříznout a přibrousit, na stavbu padlo také na 4500 kusů spojovacího materiálu.

Obyčejná kůlna za domem? Omyl, mazaně zamaskovaný bar i s televizí

Zahrada

Stranou ovšem nezůstala ani Johnova žena, 49letá paní Anita. Ta si vzala na starost zejména dekoraci hospůdky.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

Oba manžele i jejich tři děti (Libby, 23, Jacoba, 19, a Evie, 12) pak nesmírně potěšilo, když se o uplynulém víkendu dozvěděli, že právě jejich minihospůdka byla letos vyhlášena nejlepší zahradní hospůdkou Spojeného království a v soutěži Britain’s best Pub Shed of the Year získala první místo.

Johnovo dílo tak porazilo přes tisíc dalších hospůdek, které byly do letošního klání přihlášené.

A jak se slavilo? Inu právě ve vítězné hospůdce s celou rodinou a přáteli!

Nenápadná kůlna na zahradě skrývá vchod do úžasného podzemního baru

Zahrada

Reklama

Související články

Maličký domek krášlí mušle na střeše

Anglické studio Mutt dokončilo práci na uměleckém ateliéru s výhledem na přístav města Poole v anglickém hrabství Dorset. Stavba nese název The Pottering Shed...

Výběr článků

Načítám