Hlavní obsah

Nenápadná kůlna na zahradě skrývá vchod do úžasného podzemního baru

Kdokoli prochází kolem rodinného domu Jodyho Wainwrighta v anglickém Wakefieldu, nevidí na jeho zahradě nic zajímavého. Trávník a šedá hranatá kůlna. Málokoho by napadlo, že pod zemí se ukrývá skvělý podzemní bar, nad kterým by zaplesal nejeden sportovní fanoušek. Ostatně Jodyho rodina i díky němu strávila několik lockdownů ve velké pohodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si vybudoval na zahradě podzemní barVideo: Reuters

 
Článek

Když Jody Wainright ze Západního Yorkshiru dostavěl s rodinou dům, zjistil, že mu ještě dost materiálu zbylo. Rozhodl se, že jej využije na stavbu baru. Jenomže kam s ním? Na zahradě s ním místo zabírat nechtěl. A tak s řemeslníky, kteří mu dům stavěli, vtipkoval o tom, že by to vlastně mohl být takový bunkr v podzemí.

Jodyho nápad tak nadchnul, že sotva byl dům dokončen, objevil se na jeho pozemku bagr a práce na podzemním baru začaly. Objekt má pevné betonové základy, armované zdi a strop nesou ocelové nosníky. Nad tím vším je několik desítek centimetrů vysoká vrstva zeminy s nyní již bujným travnatým porostem.

Jedenačtyřicetiletý Angličan vysvětlil redaktorům agentury Caters, že ho na myšlence baru ve stylu bunkru nadchla nejen úspora místa na zahradě, ale i to, že o ničem podobném nikde jinde neslyšel. Představa, že lidé budou chodit kolem plotu a ani je nenapadne, co se skrývá v podzemí, se mu prostě zamlouvala.

Přítomnost bunkru prozrazuje tak pouze menší hranatá kůlna, z níž vede schodiště pod zem. Po něm host vstoupí do království sportu, ale také filmů a her. Interiér je zařízen ve stylové černé barvě, spáry mezi obklady jsou ve zlatavé barvě, interiér osvětlují dva dlouhé LED pásy ukryté v podhledech při stranách s tmavě modrou barvou světla.

Muž si z kůlny na zahradě vyrobil tajný vyklápěcí bar

Zahrada

Na stěnách a ve vitrínách je pak možné obdivovat nejrůznější upomínkové předměty z filmů se super hrdiny, ze světa Hvězdných válek i z bondovek a je tu i několik fotbalových relikvií.

Do jedné z delších stěn je zabudována širokoúhlá televize, před ní ze stropu sjíždí velkoformátové plátno. Filmy i sportovní přenosy lze pohodlně sledovat ze sedací soupravy, další hosté se mohou rozesadit na polstrované židle rozestavené okolo a u baru. Ten je vybavený hned dvěma pípami a zásobený i pestrou sbírkou tvrdého alkoholu.

Obyčejná kůlna za domem? Omyl, mazaně zamaskovaný bar i s televizí

Zahrada

Jodyho bunkrový bar není ovšem určen jen pro chlapské sešlosti. S velkou zálibou jej využívají i jeho dvě děti a ráda si v něm odpočine i jeho žena. Ta by ale jaksi ráda viděla, kdyby on sám v něm zase tolik času netrávil, přiznává kajícně Jody.

Bar se ovšem rodině už několikrát vyplatil. Během několika lockdownů, které v zemi v uplynulém roce a půl vláda vyhlásila, se právě podzemní prostor stal místem, kde se rodina mohla odreagovat a trávit společně příjemné chvíle.

Anketa

Líbilo by se vám mít podzemní bar na zahradě?
To by bylo báječné!
79,9 %
Nu, možná že i jo.
3,5 %
Moc si to neumím představit.
1,4 %
Ani moc ne.
2,7 %
Ne, to by nám k ničemu nebylo.
12,5 %
Celkem hlasovalo 7330 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám