Hlavní obsah

Tady bydlí ježibaba? Ne, je to pracovní kout milovnice perníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovat ve velké místnosti, kde má člověk přidělenou svou kóji, není úplně pro každého. Na někoho takové prostředí může působit neosobně. I proto už několik let chystá pro své spolupracovníky a jejich děti vánoční překvapení Američanka Monika Orreyová z Oakley, která svou kóji pravidelně proměňuje v perníkovou chaloupku, takže se jeden musí ptát, jestli tam náhodou nepobývá ježibaba.

Vánoční kancelářVideo: AP

 
Článek

Vše začalo před několika lety, když Monika Orreyová nastoupila do nové firmy v kalifornském Oakley a byla tam teprve dva měsíce. Ve firmě vyhlásili soutěž o nejpěknější vánoční výzdobu kóje.

Monika patří k milovníkům zdobení všeho druhu a Vánoce miluje nade vše. proto si řekla, že to je naprosto ideální příležitost, jak se před kolegy předvést i z trochu jiné stránky. Ostatně svou domácnost zdobí na Vánoce každoročně a její rodina to prý hodnotí jako maličko víc, než je třeba. Nicméně všichni jsou vždycky nadšení, jak podotýká Monika.

Za málo peněz hodně muziky

Do práce proto přichází vždycky v některou adventní neděli, aby byli kolegové v pondělí při příchodu do práce překvapení. Výzdoba přitom není nijak drahá. S jasným plánem, jak chce svou kóji vyzdobit, si už dopředu nashromáždila dostatek lepenkových krabic „Největší náklady nakonec představovala lepicí páska,“ sdělila Orreyová v rozhovoru pro agenturu SWNS.

Pro vánoční dekorace domova využijte to, co naděluje příroda

Zahrada

Kromě girland z vánočních světel a umělých pruhovaných hůlek jsou největšími prvky dekorace lízátka, která nápaditě vytvořila z misek koupených v obchodě, kde měli všechno za dolar, spousta ozdob vznikla z obrázků vytištěných z internetu.

„Rozhodně to prolomilo ledy,“ vzpomíná na první rok, kdy svou kóji proměnila v perníkovou chaloupku. „Spousta kolegů bere své děti do práce, aby jim ukázali perníkovou chaloupku, a na mnoha tvářích to vykouzlí úsměv. Mise splněna!“ hlásí spokojeně Orreyová.

Anketa

Máte v práci také podobné soutěže?
Ano, pravidelně
3,2 %
Občas a jen velmi neformálně
3,8 %
Ne, nikdy
93 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 525 čtenářů.

KVÍZ: Jak dobře znáte vánoční zvyky?

Vánoce

Reklama

Související články

Vyberte ten správný vánoční stromek

Víte, jak vybrat ten pravý vánoční strom a následně o něj pečovat? Špatný stromek už nezachrání ani skvělé ozdoby. Důležité je, jaký má tvar, zda má symetrický...

Výběr článků

Načítám