Hlavní obsah

Mladý pár proměnil kuchyni v koupelnu. Skvěle využil i starý, původně zazděný krb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domek ve velšském Swansea Valley původní majitel prodával jako dvojici samostatných bytů. To přišlo líto mladému páru Ellie a Lloydovi, a proto koupili oba byty a momentálně už několik měsíců tráví čas tím, že celý dům rekonstruují a propojují jeho interiér zase zpět do jednoho celku. Při rekonstrukci kuchyně, kterou chtěli změnit na koupelnu, objevili starý, zazděný krb. I pro něj se v nové místnosti našlo využití.

Starou kuchyni proměnili majitelé na luxusní koupelnu.Video: AP, Newsflare.com

 
Článek

Ellen a Lloyd z Walesu se rozhodli žít společně, a tak si koupili dva byty. Ty ovšem dohromady tvoří jeden rodinný domek, jejž v rámci rozsáhlé rekonstrukce propojují znovu do jednoho celku, aby jej mohli využívat tak, jak byl původně zamýšlen.

„Věděli jsme, že jakémukoli domu, který koupíme, budeme chtít vtisknout vlastní podobu. Rozhodně jsme nechtěli kupovat něco, kam bychom se pak prostě už jen nastěhovali. Naše podmínky, na nichž jsme trvali, byly tři: dům měl být samostatný, měl mít prostornou zahradu a parkování mimo silnici,“ svěřila se Ellie agentuře Newsflare. Tento dům je splňoval všechny, jediným zádrhelem bylo jeho rozdělení na dva samostatné byty.

Než se tedy definitivně rozhodli pro jeho koupi, důkladně si na místním stavebním úřadu zjistili, zda bude možné jej znovu spojit do jednoho a jaké eventuální peripetie, které budou muset podstoupit, na ně při takovém zásahu čekají. Úřad s úpravou domu neměl žádný problém, a tak pár domek koupil.

Tak tímhle psem byste chtěli být! Má svůj vlastní pokoj i koupelnu

Tipy a trendy

Protože jsou oba nejenom mladí (Ellen je 23, Lloydovi 27), ale také velmi zruční a nebojí se práce, spoustu úprav zvládají vlastními silami, díky čemuž ušetří i spoustu peněz. Za doposud největší úspěch své proměny domu považují rekonstrukci koupelny.

Ejhle, krb!

Tu se rozhodli vytvořit v místě, kde byla původně kuchyň. Odstranili tedy linky a jaké bylo jejich překvapení, když zjistili, že za jednou z nich je podivná prasklina v omítce, která měla pravidelný obloukový tvar. Zeď očistili a zjistili, že je cihlová a že je v ní zazděný krb.

Ani na vteřinu nezauvažovali o tom, že by krb nechali tak, jak byl. Naopak, rozhodli se jej ve své nové koupelně využít. Aby ale opravdu vynikl a celá stěna z cihel byla skutečnou ozdobou nové místnosti, museli vynaložit spoustu pečlivé práce a úsilí. Všechny cihly museli očistit pomocí kartáčů a některé přeložit, ale vyplatilo se.

Před výklenek původního krbu umístili samostatně stojící vanu, prostor krbu rozdělili v půli výšky plochou, na kterou umístili baterii, a vzniklo tak i místo pro odkládání například kosmetiky.

Velké formáty a efekty přinesou do koupelny eleganci

Tipy a trendy

Ostatní stěny koupelny pak partneři obložili dlaždicemi v mramorovém dekoru, což vypadá v kombinaci s cihlovou stěnou velmi dobře. Velkou část místnosti vyhradili pro sprchový kout, jenž má stěny z čirých skleněných panelů.

Proměnu koupelny, stejně jako rekonstrukční práce v jiných částech svého domu, pár zveřejnil na sociálních sítích, kde se dočkal velmi nadšených reakcí. „Zdá se, že lidé naprosto milují náš krb v koupelně – je to velmi jedinečný prvek, který v té místnosti máme, protože je zcela neočekávaný. Když jsme objevili krb, věděli jsme, že ho musíme nějak využít. Pak už bylo jasné, co bude jak dál následovat,“ vypráví Ellie, podle níž nejlepší na převzetí tak ambiciózního projektu je, že až bude hotový, bude zcela jejím a Lloydovým vlastním výtvorem.

Ostatně pro každého, kdo má nějaký nápad na úpravu vlastního domova a váhá, zda se do ní pustit, má i doporučení ve stejném duchu: „Jsme zarytými vyznavači hesla ,Jestli se ti to líbí, bude se ti to líbit vždycky‘.“

Kouzlení se sklem umocní pocit čistoty

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Byt ozvláštňuje pomněnkový akcent

Přestože tento interiér nebyl pro architekty láskou na první pohled, lze tu zachytit láskyplnost a svěží naladění. Modrý akcent tak trochu prozrazuje působiště...

Výběr článků

Načítám