Hlavní obsah

Majitelé si z několika návrhů poskládali svůj vysněný malý velký dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tereza se občas pochlubila jejich novým domkem na Instagramu, čehož si všimla kolegyně Edita a hned ji kontaktovala. Paní domu souhlasila s focením a zde je výsledek…

Foto: Lukáš Hausenblas

Majitelům se podařilo vlastními silami navrhnout a vkusně zařídit svůj vysněný dům, který si dnes užívají přesně podle svých představ.

Článek

Na Moravě nás čekalo velmi srdečné přivítání od paní Terezy, která vůbec nevypadala na to, že je vdanou paní, a už vůbec ne na to, že je velmi zdatnou „manažerkou“ domácnosti. Tak mladě totiž vypadá i působí. Nicméně má vše pevně v rukou a o svém budoucím bydlení měla jasnou představu.

S jejím manželem Vaškem totiž oba pocházejí z domu, takže bydlení v bytě pro ně nepřipadalo v úvahu.

Věděli, že si budou na svůj sen muset počkat, ale to jim v domě u rodičů vůbec nevadilo. Hned, jak Vašek dostal od rodičů parcelu, začali se s Terezou těšit na to, že si brzy postaví svůj vlastní domeček.

Při hledání ideálního projektu to dopadlo tak, že si asi tak ze tří domů poskládali ten svůj ideální. Také si ho sami i nakreslili a od architektky nechali vypracovat projekt.

Stavět začali v říjnu roku 2017 a kompetence byly rozděleny tak, že Vašek hlídal stavbu a Tereza se postarala o interiér.

Malý velký dům

Z venku vypadá hezký a moderní dvoupodlažní dům jako docela malý, ale zdání klame, uvnitř je totiž prostorný a pěkně prosvětlený.

Horní patro ještě nebylo hotové, a tak jsme fotili pouze v přízemí, což i tak přineslo dostatek inspirace pro nás i pro vás, čtenáře. Jednotícím prvkem celého přízemí je plovoucí vinylová podlaha Expona Domestic 5968 s dekorem dřeva.

V garsonce architekti čarovali s dispozicí, koupelnu nakonec zabral spací kout

Tipy a trendy

V koupelně dekor pokračuje v podobě keramických „prken“ od Marazzi. Hned za vstupní chodbou je předsíň, z níž se vlevo vchází do velkého obytného prostoru s kuchyní, jídelnou a obývákem. Vchod tam je částečně krytý skleněnou zástěnou.

Rovně z chodby se jde do ložnice, vpravo jsou dveře do technické místnosti a do koupelny s toaletou. Z chodby také vede vyzděné schodiště do patra. Manželé nejvíc žijí v obýváku s kuchyní, odkud je také přímý vstup na terasu a zahradu.

Tereza velmi ráda vaří, a tak si dopřála velkou kuchyň s ostrůvkem. Zvolila vkusnou kombinaci bílé barvy s dekorem světlého dřeva. Vyhlédla si ji ve studiu Oresi, kde jí také poradili s rozmístěním skříněk. Kuchyň má i ostrůvek, jenž měl částečně sloužit k barovému posezení, ale nakonec od toho manželé kvůli prostoru upustili.

S kuchyní se hezky doplňuje stůl s masivní dřevěnou deskou a černou kovovou podnoží. Stejný design má i konferenční stolek. K šedým čalouněným jídelním židlím z KIKA se hodí šedá rohová sedačka, pořízená v prodejně Asko.

Protější stěnu s televizním koutkem zdobí stěrka. Stěrka se nachází i v koupelně, o jejíž realizaci se kompletně postarala společnost JAS.

Také ložnice drží jednotný design laděný do hnědých, béžových a šedých tónů. Zajímavou vychytávkou je zde minišatna, schovaná za příčkou naproti posteli. Příčka zároveň slouží k zavěšení televize, kterou majitelé chtěli mít v ložnici, protože jsou na to zvyklí.

Autor: Lucie Martínková, bydlenimagazin.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám