Hlavní obsah

Designérku dostali jako dárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před Lucií a Jiřím stál velký úkol v podobě rekonstrukce bytu, do kterého se chtěli původně pustit sami. Po konzultaci s designérkou Soňou Machovou se ale rozhodli využít jejích služeb na maximum.

Foto: Lukáš Hausenblas

Jiří s Lucií se po konzultaci s designérkou rozhodli využít jejích služeb na maximum.

Článek

Jiří žil celý život v klasickém panelákovém bytě, který pak dostal od rodičů. Protože byl byt od jeho postavení v roce 1990 téměř netknutý, bylo nutné podrobit ho razantní rekonstrukci, a to včetně rozvodů. S dispozicí se nehýbalo, pouze se mezi kuchyň a obývák daly posuvné dveře.

Zelená podle obrazu

Nejdříve byli Lucie s Jiřím rozhodnuti, že si všechno navrhnou a zařídí sami, ale bez představivosti a 3D vizualizace jim to šlo velmi těžko. Poté, co využili voucher na konzultaci s designérkou, pochopili, že to bude jednodušší cesta, a tou se vydali.

Designérce nastínili, že by se jim líbil tak trošku skandinávský styl a z barev chtěli hodně využít šedou. Pak si také povídali o jejich stylu života a vůbec o všem, co mají rádi. Z toho si designérka udělala svůj obraz a přišla s kompletním návrhem, který se jim napoprvé moc líbil.

Designérka zařídila v prvorepublikovém domě byt s romantickou duší

Tipy a trendy

Šedou barvu vyměnila za zelenou, jež vychází ze zájmu klientů o přírodu a která také hezky souzní s mechovým obrazem, který už měla Lucie do bytu vyhlédnutý. Dokonce je zelená i kuchyň, která byt dokonale rozsvítila.

Kuchyň byla původně naprosto nevyhovující malá komunistická klasika s téměř žádným úložným místem a s jídelním stolem. S jejím uspořádáním si majitelé nevěděli vůbec rady, až to vyřešila designérka přesunutím jídelny do pokoje. Tím se v kuchyni uvolnila spousta prostoru a mohla vzniknout sestava lemující celou zeď i s protilehlým modulem na potraviny a barovým pultíkem pod oknem.

Návrh realizovaný „do puntíku“

„Majitelé jsou dva sympatičtí mladí lidé, pro které byla radost vytvářet návrh jejich společného bydlení. Návrh realizovali ‚do puntíku‘, což není vždy úplně běžné, o to více si toho vážím a myslím, že výsledek se i díky tomu povedl,“ říká designérka.

„Původně Jiří dostal k narozeninám voucher na konzultaci s designérkou před rekonstrukcí bytu, na kterou se právě s partnerkou Lucií chystali. Seděli jsme nad plánky a jejich hlavní dilema bylo, kam v kuchyni umístit jídelní stůl,“ dodává.

„Prohlédla jsem si interiér a hned navrhla, zda nechtějí dát jídelní stůl k oknu do obývacího pokoje. Ten okamžik si vybavuji, protože klienty ta myšlenka velmi nadchla a viděla jsem na nich obrovskou úlevu, že jejich hlavní problém je najednou vyřešen. To už tak bývá, nejlepší řešení jsou zdánlivě ta nejjednodušší, jenomže potřebujete další oči, aby vám pomohly podívat se na interiér jiným pohledem a navrhnout řešení, které vás původně vůbec nenapadlo,“ popisuje designérka.

Jak jim pak povídala o dalších možnostech, co a jak by v interiéru šlo udělat, Lucii a Jiřímu se to vše natolik zalíbilo, že se jí rozhodli svěřit vytvoření celého projektu. „Nebáli se ani originální olivové barvy, včetně jejího použití na celou kuchyňskou linku, která, myslím, interiéru velmi sluší a dodala mu příjemnou osobitou atmosféru,“ uzavírá designérka.

Autor: Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Anketa

Zařizovali jste svůj domov také s pomocí designéra?
Ano, také.
11 %
Ne, zařizovali jsme si jej sami.
85,5 %
Ne, ale nechali jsme si poradit od známých/rodiny.
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 317 čtenářů.

Byt ozvláštňuje pomněnkový akcent

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Soňa Machová

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám