Hlavní obsah

Designérka v bytě své kamarádky čarovala s prostorem

V čem tkví kouzlo designéra? Splnit klientovi přání, kterým zpravidla je, aby dokázal zvětšit prostor a dostal tam vše, co je potřeba. To se povedlo designérce Magdě, která tentokrát splnila sen své kamarádce Andreje a jejímu manželovi Markovi.

Foto: Lukáš Hausenblas

V činžáku z 60. let se designérce i majitelům podařilo vykouzlit velmi příjemné a útulné bydlení, kde se doplňuje zakázkový nábytek i ten nakoupený v běžných prodejnách s nábytkem. Vše korunují zachovalé retro kousky, zarámované fotky se srdeční tematikou i obrazy Moniky Hrdé

Článek

„Oslovila mě kamarádka Andrea, abych jí pomohla se zařízením interiéru, a protože je šikovná a má vkus, tak jsem její prosbu přijala. Pro sebe a pro manžela chtěla vytvořit moderní a vzdušný prostor. Jelikož je byt v domě z 60. let, tak v něm chtěla mít i nějaké retro kousky. S majiteli jsem se tedy dohodla na vytvoření projektu s tím, že o vlastní realizaci se už postarají sami,“ říká designérka Magda Kopřivová z ateliéru Magdalena Interiors.

Hned na začátku bylo jasné, že pokud má dostát všem požadavkům, bude se muset změnit dispozice, a to s sebou přinese razantní rekonstrukci. Původně v bytě bylo za dveřmi vlevo umakartové jádro s toaletou a miniaturní koupelnou. Dále byly vlevo dveře do malé kuchyně. V čele chodby se vcházelo do pokoje a z něj do ložnice. Aby do bytu dostala více světla a místnosti „nafoukla“, bylo nutné zlikvidovat umakartové jádro, vybourat všechny zdi a ponechat jen ty nosné.

„Nově tedy v bytě vznikla po levé straně nová, mnohem větší koupelna společná s toaletou. Kuchyň zůstala na původním místě, ale zvětšila se a teď volně navazuje na obývací pokoj. Dále se do obýváku vešel i pracovní koutek včleněný do vestavěné knihovny. Ložnice zůstala, ale díky stěně vytvořené z vestavěných skříní je mnohem účelnější,“ dodává designérka.

Vlastní zařízení

Manželé chtěli vytvořit pohodlné posezení u televize, mít jídelnu s velkým stolem, kde by mohli hostit návštěvy, a také pohodlnou postel, již bude možné z obou stran obcházet. Andrea si ještě přála mít kuchyň s ostrůvkem, což nebylo s ohledem na prostor možné, a tak designérka vymyslela řešení s barem.

Zadání na moderní interiér splňuje na míru zhotovený nábytek v bílé barvě, který vyráběli truhláři podle designérčina návrhu. Zakázkový nábytek designérka doplnila koupenou TV sestavou. Pohodlné sezení nabízí šedá sedací souprava. Jídelna sdílí společný prostor s obývákem a zútulňuje ji masivní jídelní retro stůl, doplněný hravým mixem retro židlí. Kuchyň je v netradiční modré barvě, kterou ještě zdobí zlaté úchytky. Modrou barvu vkusně doplňuje pracovní deska a bar v dekoru světlého dřeva.

Hezkým prvkem jsou vlnkované bílé obkládačky, jejichž kompozici s šikmým okrajem vymyslela designérka. V ložnici trůní vysoká kontinentální postel s čalouněným čelem, kterou krásně doplňuje květovaná tapeta. Zákoutí u okna dolaďuje skleněná lampa. Úložné prostory tady řeší skříně zabírající celou zeď. Další místo k ukládání nabízejí vestavěné skříně v předsíni. Jejich celistvou plochu narušuje nika s věšákem a botníkem.

Technické podrobnosti:

Užitná plocha bytu: 50 m2

TV sestava: Besta, Ikea

Šedá sedací soustava: Sconto

Kontinentální postel: XXXLutz

Skleněná lampa v ložnici: Ikea

Nábytek vyrobený na zakázku: Truhlářství Laform

Průchozí skříň v ložnici: Decointerier

Autor: Lucie Martínková, www.bydlenimagazin.cz

Anketa

Jaké máte zkušenosti s bytovými designéry vy?
Jen ty nejlepší!
4,9 %
Nebylo to špatné.
1,5 %
Něco se povedlo, něco ne.
6 %
Hrůza...
4,1 %
Žádné.
83,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 713 čtenářů.

Útočiště pro zralého muže v minimalistickém stylu osvěžují umělecká díla

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám