Hlavní obsah

Příští Maserati Quattroporte má být elektromobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmá generace italského sedanu Maserati Quattroporte, která dorazí během roku 2024, bude dostupná údajně pouze s elektromotorem. Uvedl to web Autocar s odvoláním na své zdroje uvnitř automobilky.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte Trofeo (ilustrační foto)

Článek

Současná šestá generace Maserati Quattroporte už je na světě od roku 2013 a pomalu jí zvoní hrana. I proto není tajemstvím, že za méně než dva roky dorazí generace sedmá, která se stane jediným sedanem v nabídce Maserati po zániku menšího ghibli. U něj výroba skončí.

Maserati Ghibli skončí bez nástupce, příští quattroporte bude menší

AutoMoto

Podle webu Autocar bude nové Quattroporte založeno na prodloužené verzi platformy modelu GranTurismo, ale stále půjde o velký sedan se čtyřmi dveřmi. I když je základ možno nakonfigurovat i s motorem Maserati V6 Nettuno, podle informací Autocaru se pod kapotu nového sedanu dostane pouze a výhradně elektromotor.

Co se jeho specifikací týče, mohlo by se jednat o stejnou jednotku jako v případě již zmiňovaného modelu GranTurismo ve verzi Folgore. Ta má pod kapotou hned trojici elektromotorů s kombinovaným výkonem 751 koňských sil a točivým momentem 1350 Nm. Quattroporte by mohlo údajně produkovat o trochu méně koní, ale naopak poskytnout delší dojezd, vzhledem k baterii s kapacitou 92,5 kWh.

Čím jezdí Barbie? Maserati má odpověď

AutoMoto

S cenovkou okolo 172 tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 4,2 milionu korun, by se mělo nové Quattroporte postavit těm nejlepším elektrickým sedanům na světě. Nevylučuje se i velký úspěch v USA, kde je Maserati oblíbenou exotickou značkou.

Reklama

Související články

Maserati poprvé ukazuje model GranCabrio

Automobilka Maserati potvrdila, že skutečně představí model GranCabrio, konkrétně v roce 2023. Jedná se přitom o vůz GrandTurismo ve verzi bez střechy, který...

Výběr článků

Načítám