Hlavní obsah

Nová edice od Maserati oslavuje první ženu, která závodila ve formuli 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Maserati představila edici FTributo Special pro sedan Ghibli a SUV Levante. Vozy vzdávají hold Marii Terese De Filippisové, první ženě, která se kvalifikovala do Velké ceny F1 – a dokázala to ve voze Maserati 250F.

Foto: Maserati

Maserati Levante v edici FTributo

Článek

V říjnu 1955 se závodnice De Filippisová zúčastnila 39. ročníku Targa Florio s Maserati A6GCS. Celkově obsadila deváté místo a čtvrté ve třídě dvoulitrů. To byl zlom, který ji vedl k boření konvencí, aby se o tři roky později stala první ženou, která závodila ve formuli 1, opět v Maserati.

Foto: Profimedia.cz

Maria Teresa De Filippisová ve formuli Maserati

Foto: Profimedia.cz

Maria Teresa De Filippisová ve formuli Maserati

Maserati nabídne limitované série FTributo pro modely Ghibli a Levante buď v oranžovém laku Arancio Devil, nebo šedém Grigio Lamiera.

Spojí oranžovou s kobaltově modrou, kterou Maserati zdobí detaily ráfku, odznak FTributo na blatníku a trojzubec C-sloupku. Tyto prvky jsou na vozech s šedým exteriérem naopak vyvedeny v oranžové.

Levante FTributo dorazí na 21palcových kolech Anteo, zatímco ghibli dostane 21palcová kola Titano. Oranžové vozy dostávají kola v nové barvě Grigio Opaco, zatímco šedé modely mají lesklé černé ráfky.

Maserati GranTurismo nové generace přijíždí v elektrické i spalovací verzi

AutoMoto

Uvnitř doplňuje Maserati kabinu kobaltově modrým povrchem a oranžovým prošíváním. Barevnou kombinaci firma spáruje s černou nebo oranžovou a hnědou kůží.

Verze FTributo je čistě vizuální záležitostí. Maserati se nezmiňuje o úpravách pohonných jednotek vozů, které jsou k dispozici se šestiválci i osmiválci.

Maserati nazývá modely z edice FTributo Special omezenou sérií, ale zatím nespecifikovalo konkrétní počty ani nacenění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám