Hlavní obsah

Maserati Ghibli skončí bez nástupce, příští quattroporte bude menší

Nejdostupnější model v nabídce Maserati skončí v roce 2024 bez nástupce. V rozhovoru pro australský Drive to prozradil tamní šéf zastoupení italské značky.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli Hybrid

Článek

Když Maserati začátkem tohoto roku oznámilo svůj plán elektrifikace zvaný Folgore, o sedanu Ghibli se vůbec nezmínilo. To vedlo ke spekulacím o tom, že model dříve nebo později skončí.

Generální ředitel australského zastoupení Grant Barling nyní pro server Drive potvrdil, že sportovní sedan vyšší střední třídy „se přestane nabízet do roku 2024“. Také popsal, jaká budoucnost čeká o třídu větší limuzínu Quattroporte.

Foto: Maserati

Současné Maserati Quattroporte Trofeo

Italové již potvrdili, že quattroporte bude elektromobilem, nová limuzína bude ale podle Barlinga menší než dnešní model. To se v automobilovém průmyslu stává jen zřídka, protože auta mají tendenci být s další generací větší a větší.

Barling vysvětlil, že quattroporte bude mít přibližně stejnou velikost jako odcházející ghibli, oba sedany se tak spojí do jednoho modelu, přičemž značka z Modeny zvolí tradičnější název Quattroporte.

Stellantis chystá elektrickou platformu pro příští Maserati Ghibli a Quattroporte

AutoMoto

„Dlouhodobým plánem je, že ghibli nahradí quattroporte, bude z nich jeden model,” uvedl Barling s tím, že segment sedanů v posledních letech znatelně klesl.

Současné generace Maserati Ghibli a Quattroporte jsou jedny z nejstarších vozů v segmentu, na trhu bojují s prémiovými značkami od roku 2013.

Maserati již oznámilo, že v roce 2030 přejde na čistě elektrický pohon. Než se tak stane, dostane i superauto MC20 elektrickou verzi podobně jako všechny budoucí produkty značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám