Hlavní obsah

Nespokojení norští zákazníci Tesly zvolili netradiční způsob protestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina norských zákazníků značky Tesla není se svými vozy spokojena a upozorňuje na to svět dosti svérázným způsobem - držela čtyřiadvacetihodinovou hladovku. Seznam problémů je poměrně obsáhlý a jsou v něm i závažné vady.

BEZ KOMENTÁŘE: Nespokojení norští zákazníci Tesly zvolili netradiční způsob protestuVideo: Reuters

 
Článek

Kontroverzí kolem automobilky Tesla je, zdá se, v jakémkoliv okamžiku dost a dost. Nejnověji se přidává protest samotných zákazníků, který má na své okolnosti dost netradiční formu. Místo aby auta, která jim nevyhovují, prostě prodali a šli jinam, zvolili hladovku.

Skupina nespokojených norských zákazníků Tesly, jak stojí na jejich vlastním webu, věří, že „pokud se Elon Musk dozví o našich svízelích, situaci vyřeší“. A aby se o nich dozvěděl způsobem co nejefektivnějším a s co největším dosahem na sociálních sítích, skupina informace o svém cílevědomém hladovění zveřejnila na Twitteru. Musk tohoto kanálu hojně využívá.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Nespokojení norští zákazníci Tesly zvolili netradiční způsob protestu

Hladovka trvala čtyřiadvacet hodin a konala se ve dnech 27. a 28. srpna. Skupina jí chtěla upozornit na problémy, které vyčítá na svém webu. Většina se jich točí kolem špatné kvality automobilů.

Jsou Muskova vyjádření pro Teslu přítěží? Někdejší fanoušci neskrývají znechucení

AutoMoto

Patří k nim skřípání vozu, zatékání vody, mizerná funkce stěračů či světel, nesprávná funkce světel či asistenčního systému Autopilot, uvolněná sedadla, samovolné otvírání dveří, nedovírání elektrických oken, menší než slibovaná životnost baterie či fakt, že navzdory slibům doživotního nabíjení zdarma nejsou nové nabíječky (předpokládáme, že zde je myšlena síť proprietárních nabíječek Supercharger) kompatibilní se staršími auty.

Web říká, že v Norsku je víc tesel v přepočtu na počet obyvatel než kdekoliv jinde na světě. Proto se nazývá kanárkem v uhelném dole co do kvality vozidel této značky. „Nyní, když je to za námi, doufám, že Tesla bude naslouchat,“ uvedl po skončení hladovky Erlend Mørch, který ji na Twitteru zveřejnil.

Tweet Elona Muska z 28. srpna večer, který ale nemusel být reakcí na hladovku, však naznačuje něco jiného. „Na radu dobrého přítele pravidelně držím půst a cítím se zdravější,“ stojí v něm.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám