Hlavní obsah

První tahače Tesla předá ještě letos, tvrdí Musk

Miliardář a zakladatel automobilky Tesla Elon Musk na Twitteru informoval o tom, že první dodávky nákladního modelu Semi začnou už v letošním roce. Futuristický pick-up Cybertruck pak k zákazníkům dorazí o rok později.

Foto: Tesla

Tesla Semi

Článek

Příchod až kosmicky vypadajícího pick-upu Cybertruck v polovině roku 2023 oznámil už před časem generální ředitel automobilky Tesla Elon Musk, ale o elektrickém tahači Semi do té doby nepadla ani zmínka.

Původně měl být vůz uveden už v roce 2019, protože světu se představil už o dva roky dříve.

Foto: Tesla

Tesla Semi

Poslední zmínky o Tesle Semi lze dohledat v březnu loňského roku, kdy automobilka začala přijímat zálohové platby, ovšem bez poskytnutí termínu dodání.

Nyní už zákazníci vědí, že jejich první kusy dorazí letos. Musk také doplnil, že jako první vzniknou verze s dlouhým dojezdem 805 kilometrů, později pak dorazí i slabší verze s dojezdem 438 kilometrů.

Tesla testuje elektrický tahač Semi na okruhu

AutoMoto

Semi Truck na trh přijde se čtyřmi elektromotory, pro každé kolo má jeden, z 0 na 100 km/h zrychlí s návěsem za 20 sekund a bez něj i za pět.

Tesla od představení neaktualizovala pořizovací cenu, poslední informace tak hovoří, že základní částka startuje na 150 tisících dolarech, tedy v přepočtu přibližně 3,6 milionu korun. Tato suma ale vzhledem k situaci v roce 2022 nemusí být konečná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám