Hlavní obsah

Nejrychlejší vánoční stromek roku zvládl přes 300 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční stromek letící třísetkilometrovou rychlostí člověk jen tak nepotká. Pokud ale má k dispozici dostatečně rychlé auto a uzavřenou trať, není to očividně problém.

Článek

Co dělat, pokud jste zapomněli pořídit vánoční stromek a děti už hoří nedočkavostí? Když vám zbývá pár posledních minut na to, dopravit ho domů, než přijde Ježíšek? Máte-li v garáži Ford Shelby Mustang GT500 upravený od texaského tunera Hennessey, ještě to možná stihnete.

Přesně takový přepravník stromku si totiž vybral Grinch, fiktivní americká zelená příšera, která chce každoročně zkazit Vánoce. Stromek ukradl zaměstnancům firmy Hennessey přímo při zdobení, připevnil ho na svůj tisícikoňový mustang a šlápl na plyn.

Tedy, tak aspoň úpravce letos prezentuje svůj každoroční pokus o co nejrychlejší jízdu s vánočním stromkem. Letos v Shelby Mustangu GT500 Venom 1000 dosáhl rychlosti 192 mph, tedy 309 km/h. Kupodivu nejenže neodlétl stromek, ale ani žádné ozdoby z něj. Vánoční zázrak.

Výsledkem je stylové a vtipné vánoční přání, a můžeme klidně věřit i tomu, že s takovouto rychlostí byl tenhle „ukradený“ stromek letos nejrychlejší na světě.

Bez střechy až 483 km/h. Hennessey Venom F5 dorazil v otevřené verzi

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám