Hlavní obsah

Italský startup láká na elektrické SUV neobvyklých proporcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silueta připomíná luxusní elektrický sedan, koncept italské značky Aehra, který se má odhalit příští měsíc, však má být elektrickým SUV. Start produkce je naplánován na rok 2025.

Foto: Aehra

Upoutávka na SUV Aehra

Článek

Málokdo o italské značce Aehra slyšel, ona má ovšem velké plány – chce vstoupit na trh elektrických SUV. Vstupenkou má být dosud bezejmenný koncept SUV, který startup plánuje odhalit v říjnu letošního roku.

Zatím na to poutá několika ilustracemi, které vyobrazují vůz proporcí na třídu SUV poněkud neobvyklých, a to i počítáme-li již existující elektro-SUV, jako je například Tesla Model X. Vůz totiž při pohledu z profilu jako by neměl žádnou kapotu a také záď je podobnější fastbacku.

To je sice krásné, ale protože U v označení SUV znamená „užitkové“, pro tuto třídu docela nepraktické – do kufru toho tolik nenaložíte.

Naznačený ohromný rozvor náprav však slibuje interiér, v němž bude mít posádka obří množství prostoru. Užitkovost vozu tak dost možná bude upozaděna ve prospěch komfortu cestujících.

Elektrifikovaný Jeep v nové edici odkazuje na armádní Willys

AutoMoto

Firma neodhalila žádná technická data, víme však, že produkční verzi má tento koncept dostat v roce 2025, půjde-li všechno podle plánu. Samozřejmě příchod na trh není vůbec jistý, startupů s velkými plány, které ale nezískaly potřebné financování a zbankrotovaly před začátkem sériové výroby, svět poznal už houfy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám