Hlavní obsah

Ferrari překvapil zájem zákazníků o purosangue, možná brzy uzavře objednávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení italské automobilky Ferrari uznalo, že knihu objednávek na své zbrusu nové SUV Purosangue může velmi brzy uzavřít kvůli obrovskému zájmu zákazníků. Crossover s motorem V12 je přitom na světě teprve čerstvě.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Článek

Ferrari se inspirovalo u konkurence, které SUV a crossovery vydělávají spoustu peněz, a i jemu se patrně podařilo trefit jackpot. Představení nového crossoveru Purosangue způsobilo velké pozdvižení, ale předobjednávat ho bylo možné už od září 2018. A množství zájemců vystřelilo vzhůru, když automobilka deklarovala, že pod kapotou auta se ocitne dnes již velmi vzácný motor V12.

Ferrari Purosangue přichází s dvanáctiválcem a protisměrnými dveřmi

AutoMoto

Dnes to vypadá, že tak dlouhá doba k předobjednání nebyl dobrý krok. „Riskujeme, že nebudeme schopni uspokojit poptávku a možná budeme muset brzy uzavřít příjem objednávek,“ uvedl marketingový ředitel Ferrari Enrico Galliera pro web Automotive News.

Automobilka zatím jasně neuvedla, kolik kusů hodlá na trh vypustit ani kolik má předobjednávek. Purosangue však má představovat nanejvýš 20 % z celkové roční produkce Ferrari, která činí v průměru asi 15 tisíc vozů. Při rychlé matematice tak můžeme počítat s celosvětovou dodávkou tří tisíc kusů ročně a bude-li mít životní cyklus čtyř- až pětiletý, což je u Ferrari běžné, dohromady to dává zhruba 12–15 tisíc kusů.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

„Navzdory poptávce se budeme snažit udržet kontrolu nad objemem výroby, což je v souladu s naší DNA a posláním zakladatele, který si přál, aby Ferrari zůstalo extrémně exkluzivním,“ doplnil Galliera s tím, že jediný způsob je kontrolovat nabídku a poptávku.

Galliera dále potvrdil, že purosangue přitahuje k automobilce nové zákazníky, ale značka se vzpínajícím se koněm ve znaku bude znovu preferovat především stávající klienty, na což jsou u Ferrari zvyklí. „Každý náš zákazník si přeje mít purosangue doma a my je zkrátka musíme odměnit, protože právě oni dělají naši značku tím, čím je dnes,“ uzavřel manažer.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Pro úplnost doplňme parametry nového SUV Ferrari, které před nedávnem dorazilo na trh s již zmiňovaným 6,5l motorem V12, výkonem 725 koňských sil a točivým momentem 716 Nm. Motor je spojen s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a podle výrobce dokáže z 0 na 100 km/h zrychlit za 3,3 sekundy a jet maximální rychlostí přes 310 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám