Hlavní obsah

Jeep pokračuje v elektro ofenzivě, ukázal offroad i luxusní SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Jeep poodhalila další dva své elektrické modely, které budou následovat evropský crossover Avenger. Jeden z nich je ryze terénní auto, druhý je luxusní SUV.

Foto: Jeep

Jeep Recon

Článek

K malému evropskému crossoveru jménem Avenger se rovnou přidávají další dva elektrické jeepy, které automobilka ukázala v rámci představení strategie masivní elektrifikace. V jejím rámci chce už v roce 2030 prodávat v Evropě jen elektromobily.

Jeep uvedl svůj první elektromobil jako začátek elektrické ofenzivy

AutoMoto

Avenger, který přijde na trh v roce 2023, je prvním krokem. Model Recon je jedním z těch, které budou následovat. Také přijde na trh globálně, tedy v USA i v Evropě.

Foto: Jeep

Jeep Recon

Není zatím jednoznačné, jakou bude mít techniku. Automobilka píše, že „je navržen od základu jako stoprocentní Jeep 4×4 a stoprocentně bezemisní vůz“ a web Motor1 hovoří o základu v platformě STLA Large, která je rámcem pro samonosnou karoserii.

Dozvídáme se ale, že bude mít systém řízení trakce Selec-Terrain a cosi, co Jeep nazývá „technologii e-uzávěrky diferenciálu“. Zda půjde o něco na způsob klasické uzávěrky, pouze adaptované pro použití s elektromotorem na nápravě, či to bude nějaké jiné, elektronické řešení, zatím není jasné.

Foto: Jeep

Jeep Recon

Stejně tak není známá velikost baterie, výkon či dojezd na silnici nebo v terénu. Co však už jasné je, jsou sundavací dveře nebo otvírací střecha, které mají recon připodobnit ikonickému wrangleru. Není však jeho náhradou, jak ujistil šéf značky Christian Meunier.

Nejluxusnějším vozem ze třech ohlášených elektromobilů Jeepu je jednoznačně Wagoneer S. Technika byla známá - tedy alespoň střípek s dojezdem 640 km a zrychlením na 60 mph (97 km/h) za 3,5 sekundy - už před pár dny, nyní k ní můžeme přidat obrázky.

Foto: Jeep

Jeep Wagoneer S

Stejně jako u ostatních dvou modelů si však Jeep zatím nechává pro sebe obrázky interiéru, a ostatně i zevnějšek odhalil jen na pár fotkách. Otázek je tedy pořád dost a nezbývá než se těšit, že na ně automobilka bude postupem času odpovídat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám