Hlavní obsah

Ford žádá o patent na název Megazilla. Patrně pro nový motor V8

Americká automobilka Ford si u patentového úřadu v USA nechala zapsat novou ochrannou známku. Ponese název „Megazilla“, který má společnost podle některých informací použít na nový motor V8.

Foto: Ford

Motor 7,3 V8 „Godzilla“ od Fordu (ilustrační foto).

Článek

Automobilka Ford se v posledních letech prezentuje zajímavými počiny - její poslední není výjimkou. Společnost si u patentového úřadu v USA nechala zapsat jako ochrannou známku název „Megazilla“, který patrně použije pro svůj nový motor V8, o kterém už před časem hovořili inženýři firmy.

Nový Ford Mustang je tu, osmiválec i manuál zůstávají

AutoMoto

Megazilla by mohla být nástupcem obřího 7,3l motoru V8 „Godzilla“, který Ford představil v roce 2020 a montuje jej do obřích pick-upů, které označuje Super Duty, tedy modelů F-250, F-350 a vyšších. Jediné, co o Megazille Ford zatím řekl, však je, že nabídne víc než 435 koní Godzilly. Spojení s desetistupňovou automatickou převodovkou zůstává.

Ochranná známka je od první zmínky o motoru, která přišla před téměř dvěma lety, prvním náznakem, že je Ford na nejlepší cestě novou V8 představit. Otázka je ale kdy – a ostatně také pro jaké použití, když Godzilla je na světě teprve dva roky. Žádost o patent hovoří o použití pro motor automobilu jako autodíl a pro pohonné ústrojí automobilu.

Test Fordu Mustang GT California Special: S větrem ve vlasech

Testy

Zapsání ochranné známky nicméně na sto procent neznamená, že Ford motor skutečně uvede. Automobilky tento postup aplikují běžně, aby o originální název nepřišly, aniž by už byla jména potvrzená. Vedení společnosti navíc dlouho o Megazille oficiálně nehovořilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Před 60 lety Ford představil model Cortina

Před 60 lety, 20. září 1962, představila britská pobočka automobilky Ford nový model Cortina, ze kterého se stal nejprodávanější vůz v Británii v 70. letech...

Výběr článků

Načítám