Hlavní obsah

Ford Bronco si do Evropy přiveze jen zážehové čtyřválce a šestiválce

Na jaře příštího roku dorazí do Evropy znovuzrozená americká legenda Ford Bronco. S sebou si přiveze hned několik variant pohonu, americké hodnoty ale bude propagovat výhradně s benzínovými motory.

Foto: Ford

Ford Bronco

Článek

Informace, že offroad Ford Bronco dorazí na jaře na vybrané evropské trhy, je již známá delší dobu, ale doposud nebylo jasné, s jakými jednotkami budou mít zákazníci na „starém kontinentu“ čest. To se ale změnilo.

Podle webu Automotive News, který se odkazuje na své zdroje z blízkosti automobilky, dostane bronco pro Evropu jen dvě motorizace. Základem by měl být zážehový čtyřválcový motor EcoBoost o objemu 2,3 litru, který bude produkovat přibližně 300 koní. Druhou variantu tvoří rovněž benzínový šestiválec o objemu 2,7 litru s turbodmychadlem a výkonem 330 koní.

Z USA tak do Evropy nepřiletí nejvyšší specifikace, kterou je třílitrový šestiválec, pravděpodobně kvůli přísnějším emisním normám v Evropské unii. Co se dalších informací týče, hojně se třeba spekuluje o ceně novinky, která má být v Evropě poměrně vysoká. Podle prvních odhadů by mohlo bronco v Německu startovat na ceně 60 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně 1,5 milionu korun.

Jen pro srovnání, cena základního modelu Ford Bronco v USA startuje na ceně 32 295 dolarů, což je při dnešních kurzech zhruba polovina. Ford si ovšem s tvorbou cen věří. Konkurencí mu v Evropě bude třeba Jeep Wrangler nebo kratší verze Land Roveru Defender.

Silnější čtyřválec i osmiválec. Ford zveřejnil parametry nového mustangu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám