Hlavní obsah

Audi představuje RS 6 a RS 7 ve verzi Performance, jsou silnější a lehčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi oficiálně představila paket Performance pro své dva sportovní modely RS 6 a RS 7. Oba vozy se stejným motorem dostanou více výkonu a budou méně vážit.

Foto: Audi

Audi RS6 a RS7

Článek

Audi se rozhodlo ještě zvýšit potenciál svých už tak velice schopných sportovních modelů RS 6 Avant a RS 7 novým balíčkem Performance. Inženýři využili toho, že oba vozy shodně využívají čtyřlitrový motor V8, který je v nové edici vylepšený o větší turbodmychadla s vyšším plnicím tlakem. Výsledek je, že vozy mají o 30 koňských sil a 50 Nm točivého momentu více.

Nová úprava výkon obou modelů posune na hranici 630 koňských sil a 850 Nm točivého momentu. To sníží čas, za který RS 6 a RS 7 zrychlí z 0 na 100 km/h, a to konkrétně o 0,2 s na čas 3,4 sekundy.

Výkonnostní balíček obsahuje mimo jiné i RS Dynamic Package, který přidává dynamické řízení zadní nápravy, zadní sportovní diferenciál a zvýšenou maximální rychlost na 280 km/h. Pokud by to ale nestačilo, lze volitelně vybrat i balíček Plus, který přidá karbon-keramické brzdy a posune maximální rychlost na 305 km/h.

Audi z použitých plastových dílů vyrábí přezky pásů

AutoMoto

Pro větší zážitek z jízdy a snížení hmotnosti Audi sebralo vylepšeným modelům zvukovou izolaci okolo motoru, což ušetřilo 8 kilogramů. RS 7 tak nově váží 2065 kilogramů, přičemž RS 6 Avant je o 35 kilo těžší. Auta mají dále vylepšený samosvorný mezinápravový diferenciál, přesnější řízení a samozřejmě i osmistupňovou automatickou převodovku, která nově umí řadit rychleji.

Co se ostatních vylepšení týče, Audi neopomnělo ani exteriér a interiér. Výkonnější modely se budou standardně dodávat s jednadvacetipalcovými koly, ale lze objednat i o palec větší. Jejich design je inspirovaný motosportem a lze je vyrobit v celé škále různých barev. S většími koly navíc zákazník dostane i pneumatiky Continental SportContact 7.

Zákazníci si pak v neposlední řadě mohou vybírat z řady laků, mimo jiné třeba z matné a metalické modré Ascari nebo matné barvy Dew Silver. V kabině mimo červeného a šedého prošívání kožených sedadel bude možné nově objednat i modré.

Audi má nové logo, málokdo si toho ale všiml

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Audi RS 7

Související články

Výběr článků

Načítám