Hlavní obsah

Američan předvedl výběrem SPZ na přání totální absenci dobrého vkusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vhodné registrační značkou auta připomínat celosvětovou krizi? Američan si myslí, že ano, a rozhodně není sám. Na značku si ve stylizované formě dal jméno nemoci COVID-19.

Foto: Koláž Novinky.cz s Profimedia.cz

Zhruba takto bude vypadat dotčená značka, pokud ji ohijské úřady schválí.

Článek

O spoustě věcí na světě se vtipkuje, ale u řady z nich je to vhodné nejdříve mnoho měsíců posléze. Třeba aktuální koronavirová pandemie přijde směšná asi málokomu. Přesto se najdou lidé, kteří si ji chtějí nějak zvěčnit. Třeba na registrační značce svého auta, jako v tomto případě v americkém Ohiu.

Nápad na registrační značku COV1D19, stylizovanou formu názvu nemoci COVID-19, trknul Brandona Ciriella, který se živí úpravami a opravami automobilů, zhruba před týdnem. Údajně při popíjení s kamarády.

Druhý den o ni zažádal na úřadě pro svůj Ford Mustang z roku 1986 - a k jeho překvapení byla značka schválena, a dokonce tím personál dopravního inspektorátu velmi pobavil.

Dostal tedy papírovou dočasnou, kterou hned umístil na své auto. Podle dostupných informací ale bude značka procházet ještě jedním kolem schvalování, ve kterém nemusí projít. Až v případě schválení mu poštou přijde hotová plechová tabulka.

Není ovšem jediný, koho něco takového napadlo. O pár dní později se objevil stejný řetězec znaků v americké Indianě; vzhledem k fotografii z monitoru pochází patrně z žádosti o značku. A ani Evropě se podobné vtípky nevyhýbají - na dalším příspěvku vidíme již hotovou polskou značku se zcela přímočarým textem COVID19.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám