Hlavní obsah

Cestující chtěl otevřít dveře během letu. Letuška ho udeřila konvičkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo American Airlines muselo v neděli nouzově přistát, když se jeden z cestujících začal projevovat agresivně. Padesátiletý muž kopal do vozíku, v němž personál rozváží nápoje a svačiny, poté se snažil otevřít nouzový východ. Zpacifikovala ho letuška, která ho dvakrát udeřila do hlavy konvičkou na kávu, někteří cestující vzápětí přispěchali na pomoc.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na palubě letadla American Airlines (ilustrační foto).

Článek

Letadlo mělo namířeno z Los Angeles do Washingtonu D.C., muselo však nouzově přistát na letišti v Kansas City v americkém státu Missouri. Muže přišla zatknout policie a byl obviněn z napadení a obtěžování palubního personálu, uvádí server CNN.

Potíže začaly nejprve nenápadně. Cestující si personálu stěžoval, že ho někdo pronásledoval do letadla a snažil se mu ublížit. Tvrdil také, že někdo vyhrožuje jeho rodině přes telefon.

Pomohli i cestující

Krátce poté, co si muž opětovně sedl a požádal personál o vodu, se vypravil do přední části letadla ke vstupu do kokpitu. Začal tvrdit, že letadlo ve skutečnosti neletí a posádka lže.

Letuška mezi sebe a muže postavila vozík, aby si od něj udržela bezpečnou vzdálenost. „Muž popadl malou lahev šampaňského a snažil se ji rozbít o pultík. Poté začal kopat do vozíku a strkal jím do jednoho z členů personálu,“ uvedla policie v prohlášení.

Když se muž následně snažil otevřít nouzový východ, popadla letuška konvičku na kávu a dvakrát s ní pasažéra udeřila do hlavy. Na pomoc jí přispěchalo několik cestujících, z nichž jeden byl policista. Ten muže odtáhnul od nouzového východu a společně s dalšími ho poté přidržel na zemi.

Palubní personál policii uvedl, že muž neměl v průběhu letu žádný alkohol. „Letadlo bezpečně přistálo. Jsme vděční naší posádce, která se stará o bezpečnost našich zákazníků a situaci vyřešila profesionálně,“ okomentovaly aerolinky American Airlines incident. Muž podle CNN setrvá ve vazbě, dokud nebude naplánováno slyšení.

Advokáta s celou rodinou vyvedli policisté z letadla kvůli sporu o místo

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám