Hlavní obsah

Ze spousty sněhu postavili na zahradě hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na naši výzvu čtenářům, aby se nám pochlubili se svými výtvory na sněhu pro inspiraci všem ostatním, když už nemohou vyjet normálně za zábavou na hory, se nám ozval Miloslav z Kunčic u Hradce Králové. S rodinou využili spoustu sněhu ke stavbě hradu. A jak celá akce vypadala? Spousta rodičů by mohla předpovídat!

Foto: Archiv čtenáře

Rodina si postavila v rámci zimních radovánek hrad.

Článek

Jako inspiraci pro řádění na sněhu, když už kvůli pandemii není žádná jiná zábava, nám náš čtenář poslal fotky z rodinného silvestra stráveného u prarodičů na Šumavě.

S manželkou a dvěma dcerkami se rozhodli, že z té spousty sněhu, co babička s dědou na zahradě mají, postaví hrad. Jako místo pro koulovačku. Hrad měl jeden a půl stěny, hodně připomínal kulisu.

Rodina jej vyvedla ve velmi pěkných detailech, nechybělo cimbuří, v rohu se tyčila strážní vížka, dokonce umně vysunutá nad rovinu zdí. V nich jsou nejenom okénka, ale i naznačení velkých kamenů, z nichž byly „postaveny”.

Hrad má i lehce moderní šmrnc, je maskovaný chvojím, které ho zároveň velmi pěkně zdobí. Aby ne, sloužit měl dvěma malým princeznám, a tak bylo samozřejmě nutné hledět i na estetiku díla.

Způsob stavby pak bude jistě důvěrně známý spoustě rodičů. Akce začala jako společná činnost celé rodiny. „Stavěli jsme se ženou Veronikou, dvěma dcerami Eliškou a Aničkou. Holky to vzdaly v půlce, jelikož jim 'mrzly palečky u nohou',” popisuje ještě dnes s pobavením Miloslav.

Foto: Archiv čtenáře

Družina stavitelů hradů ve svém díle.

Skončit uprostřed stavby, to ale rodiče nedokázali. A tak se jelo dál, byť už bez dětí. Konec konců, kdo z rodičů někdy sám nezažil tu směs zatvrzelosti, odhodlání, potřeby ukázat potomstvu, že se věci mají dotahovat do konce, a možná i dokázat tak trochu sobě, že to přece zvládneme, když už jsme se do toho pustili...

Iglú v Itálii? Když je dost sněhu, všechno je možné

Zahrada

„Stavělo se asi 6 hodin, padla láhev rumu na grog, nějaké víno. Stavba byla dokončená kolem 23. hodiny,” popisuje solidní výkon svého stavitelského týmu Miloslav.

Anketa

Stavíte rádi ze sněhu?
Jistě, skvěle se u toho s přáteli/dětmi vyblbneme.
69,9 %
Docela ano.
13,7 %
Je mi to jedno.
3,8 %
Moc mě to nebaví.
3,1 %
Ne, to vážně přenechávám druhým.
9,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2478 čtenářů.

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám