Hlavní obsah

Co s hromadami sněhu? Litevský pár si postavil Ferrari

Kolik LaFerrari jezdí v Litvě, je otázkou. Před několika dny jedno přibylo, ovšem po dobu svého krátkého života bude jen stát, nikoliv jezdit. Je totiž vyrobené ze sněhu, kterého má tato země nyní hromady.

Foto: Ferrari

Skutečné LaFerrari (ilustrační foto)

Článek

Panevežyský kraj v Litvě, stejně jako mnoho dalších evropských oblastí v těchto dnech, leží pod mohutnou sněhovou peřinou. A někteří obyvatelé místo aby čekali, až hromady odhrnutého sněhu roztají, si z nich vyrábí dekorace - třeba ve formě LaFerrari.

Video Donaty Bugienové, zveřejněné 3. února, ukazuje, jak její manžel po dobu dvou dnů o posledním lednovém víkendu pracoval na hypersportu, který, ač představen v roce 2013, prozatím pořád znamená poslední vrcholové auto italské automobilky.

Ferrari pracuje na prvním SUV. Purosangue natočili při testování

AutoMoto

Kromě napodobeniny tvaru si dal práci nejen s lakováním sprejem, ale i s logy, která na sníh maloval štětečkem. Barva je údajně „ekologická”, takže by po rozpuštění sněhu neměla být pro půdu toxická.

Podle autorky videa i rozměry sněhového auta odpovídají skutečnému předobrazu. „Řekli jsme si, že když si ho nemůžeme koupit, tak si ho postavíme. Nyní nikdo nemůže popřít, že máme doma ferrari,” nechala se slyšet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám