Hlavní obsah

Iglú v Itálii? Když je dost sněhu, všechno je možné

Když se řekne iglú, patrně málokdo si představu tohoto eskymáckého příbytku vsadí do prostředí malé italské vesničky. V provincii L'Aquila v samém srdci národního parku Abruzzo však jedno takové vyrostlo a jeho záběry zveřejněné v médiích budí náležitou pozornost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprostřed italské vesnice vyrostlo iglú, vybavené je i nábytkemVideo: Caters News/@viaggiatoremagico, AP

 
Článek

Záběry z malé, dvousetčlenné vesničky Civitella Alfedena pořídil Ital Yari Croce. Je na nich vidět asfaltová ulice – vysoké hradby odhrnutého sněhu po jejích stranách dávají tušit, že sněhu si místní obyvatelé v prvním letošním měsíci užili dostatek.

Co ale dospělým dělá vrásky na čele, děti často vítají s nadšením. Nejinak tomu bylo v tomto případě. Na jedné ze zahrad uprostřed vesnice tak vyrostlo iglú. A jak je ze záběrů dobře patrné, není to jen nějaká malá kopka sněhu s vydlabaným vnitřkem. Je skutečně seskládané z přesně vyřezaných kvádrů sněhu.

Jak odhalují další záběry, poté, co se kameraman protáhl úzkým sníženým vchodem, iglú je dost velké. Pohodlně se do něj vešel i stolek se třemi židlemi. Přes den sem přivádí světlo vstup směřující k ulici, navečer pak stačí rozsvítit elektrické světlo, které visí ze stropu.

Jak svým divákům odhaluje Yari, autorem iglú je místní chlapec, kterému s prací pomáhal tatínek a pár sousedů z okolí. A co vy, postavili jste ze sněhu také něco pozoruhodného? Pokud ano, zašlete nám snímky na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám