Hlavní obsah

Svou lásku k fotoaparátům Ind zhmotnil na svém domě

Novinky, Jana Nesvadbová

Své nadšení pro fotografování a fotoaparáty dovedl Ind Ravi Hongal z Belgaumu možná dál, než by člověk čekal. Že vstupuje do domu milovníka fotoaparátů totiž jeho host pozná už při prvním pohledu na jeho dům. Zdobí jej totiž obrovský objektiv, a to i s bleskem, a celý během noci svítí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indický fotograf si postavil dům připomínající fotoaparátVideo: Caters News/Ravi Hongal, AP

 
Článek

S příchodem digitálních fotografií a zejména pak s možností chytrými telefony pořídit si snímek kdykoli a kdekoli, propadla nadšení pro fotografování spousta lidí. Většina z nich si pak ovšem vystačí s pravidelným přísunem svých děl na nejrůznější fotografické weby a sociální sítě, jiní si vyrábějí fotoknihy, případně si nechávají vyrobit zvětšeniny, které si pak zapaspartují a pověsí na zeď.

Někdo možná organizuje společné prohlížení svých snímků pro celou rodinu, za což je částí blízkých upřímně „milován”...

Ind Ravi Hongal se ovšem nadchl nejenom pro fotografování, ale především pro fotoaparáty jako takové. Jak podotýkají redaktoři agentury AP, je jimi doslova posedlý.

Toho si ostatně všimne každý z jeho hostů už ve chvíli, kdy se přiblíží na dohled jeho trojpodlažního domu v Belgaumu. Muž totiž neváhal a utratil v přepočtu téměř dva a čtvrt milionu korun na jeho stavbu. Ústředním prvkem a hlavní ozdobou čelní fasády je pak objektiv doplněný bleskem.

Nechybí ovšem ani klasické celuloidové pásy a další detaily. Aby nikdo nebyl ochuzen ani v noci, jsou jednotlivé prvky podsvícené a blesk dokonce bliká.

Britská výtvarnice tak vehementně zdobila svůj dům, až se stal neprodejným

Tipy a trendy

Zajímavé je, že Ravi očividně neupřednostňuje jednu konkrétní značku fotoaparátů, ale obdivuje produkci patrně všech výrobců. Bystrý divák si proto na videu všimne, že loga přístroje a blesku nejsou totožná. Ač to záběry neukazují, rovněž interiér domu má připomínat vnitřek fotoaparátu.

Pokud by si někdo myslel, že Indovo nadšení dále zajít nemohlo, hluboce se mýlí. Jak uvádí AP, Ravi pojmenoval i své tři syny jmény podle tří známých producentů fotografické techniky.

Anketa

Líbí se vám takto vyzdobený dům?
Ano, je to nápadité.
44,5 %
Docela ano.
6,5 %
Svůj dům bych takto nevyzdobil/a, ale když se to pánovi líbí...
29 %
Moc se mi to nelíbí.
4,8 %
Ne, to je už na mě příliš.
15,2 %
Celkem hlasovalo 524 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám