Hlavní obsah

Nábytek pro miminko ve skandinávském stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský pokojíček nemá vypadat jako cirkus, kde je spousta barev, tvarů a předmětů. Po chvíli totiž ruší, způsobují neklid, nesoustředěnost, což je špatné při hře i pro spánek. Lépe je volit světlé tóny, jemné detaily, nadčasovost a čistý design. A samozřejmě dbát na udržitelný a kvalitní nábytek vyrobený z poctivých materiálů.

Foto: Viabel

Houpací křesílko je z poctivého dřevěného masivu a bezpečně slouží i větším dětem.

Článek

Decentní vzhled nábytku a postýlek oceníte i po letech, protože bude sloužit několika generacím a vypadá stále skvěle.

Přichází k nám ze Skandinávie, je funkční, hezký, optimistický a vyrobený ze dřeva výhradně z evropských lesů. Tomuto stylu odpovídá kvalitní povlečení s decentními barvami, vzory a motivy.

Design pro miminka

Skandinávský nábytek je jednoduchý, má čisté linie, funkční design a řemeslně je na vysoké úrovni. Do dětského pokojíku jsou vhodné zaoblené rohy, elegantní a čisté linie, velmi hezky působí kvalitní bukový masiv, detaily v podobě kožených úchytek a vyfrézovaných věšáčků.

Kromě postýlky se do dětského pokojíku vyplatí pořídit i komodu se snímatelným přebalovacím pultem, šatní skříně, policový systém, hrací a psací stoly, židle a úložné lavice.

Zpočátku se lépe uplatní spíše menší postel pro miminko, ideálně na kolečkách. Lze ji přistavit k posteli rodičů, později ji využít jako malou roztomilou pohovku. Zajímavou možností je i lehátko a hrazdička pro závěsné hračky.

Školáci potřebují praktický nábytek

Jak na to

Některé postýlky pro malé novorozeně lze později přenastavit na postýlky pro batole. A postupně roztáhnout do délky, takže může sloužit dítěti až do věku osmi let.

Pro starší děti už nemusí být nábytek jen čistě bílý, ale je i ve verzi kombinující bílou se světlým dřevem. Působí rustikálněji a skvěle se hodí do venkovského domu, na chalupu.

Do postýlky krásné povlečení

Ke krásnému skandinávskému nábytku si pořiďte decentní povlečení a designové doplňky, které jsou ve skvělé kvalitě a vytříbeného vkusu.

A dobrá zpráva navíc: takové lze pořídit i od českých výrobců. I oni dokážou dát běžným věcem, jež se používají v domácnosti, barevný design a kvalitu.

Dětský pokoj je zábavou i útočištěm

Jak na to

Dnes již nabízejí například kolekce košů na prádlo, jež na trhu ve slušném designu svého času chyběly.

Nabídka je však nyní mnohem širší a zahrnuje právě dětské povlečení, polštáře, deky, koberečky, rohožky, hrnečky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dětský pokoj a jeho proměny

Na rozdíl od jiných místností plní dětský pokoj mnoho různých funkcí – je zároveň ložnicí, pracovnou i hernou. Proto dnes rodiče více sázejí na kvalitu...

Výběr článků

Načítám