Hlavní obsah

Nábytek pro miminko ve skandinávském stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský pokojíček nemá vypadat jako cirkus, kde je spousta barev, tvarů a předmětů. Po chvíli totiž ruší, způsobují neklid, nesoustředěnost, což je špatné při hře i pro spánek. Lépe je volit světlé tóny, jemné detaily, nadčasovost a čistý design. A samozřejmě dbát na udržitelný a kvalitní nábytek vyrobený z poctivých materiálů.

Foto: Viabel

Houpací křesílko je z poctivého dřevěného masivu a bezpečně slouží i větším dětem.

Článek

Decentní vzhled nábytku a postýlek oceníte i po letech, protože bude sloužit několika generacím a vypadá stále skvěle.

Přichází k nám ze Skandinávie, je funkční, hezký, optimistický a vyrobený ze dřeva výhradně z evropských lesů. Tomuto stylu odpovídá kvalitní povlečení s decentními barvami, vzory a motivy.

Design pro miminka

Skandinávský nábytek je jednoduchý, má čisté linie, funkční design a řemeslně je na vysoké úrovni. Do dětského pokojíku jsou vhodné zaoblené rohy, elegantní a čisté linie, velmi hezky působí kvalitní bukový masiv, detaily v podobě kožených úchytek a vyfrézovaných věšáčků.

Kromě postýlky se do dětského pokojíku vyplatí pořídit i komodu se snímatelným přebalovacím pultem, šatní skříně, policový systém, hrací a psací stoly, židle a úložné lavice.

Zpočátku se lépe uplatní spíše menší postel pro miminko, ideálně na kolečkách. Lze ji přistavit k posteli rodičů, později ji využít jako malou roztomilou pohovku. Zajímavou možností je i lehátko a hrazdička pro závěsné hračky.

Školáci potřebují praktický nábytek

Jak na to

Některé postýlky pro malé novorozeně lze později přenastavit na postýlky pro batole. A postupně roztáhnout do délky, takže může sloužit dítěti až do věku osmi let.

Pro starší děti už nemusí být nábytek jen čistě bílý, ale je i ve verzi kombinující bílou se světlým dřevem. Působí rustikálněji a skvěle se hodí do venkovského domu, na chalupu.

Do postýlky krásné povlečení

Ke krásnému skandinávskému nábytku si pořiďte decentní povlečení a designové doplňky, které jsou ve skvělé kvalitě a vytříbeného vkusu.

A dobrá zpráva navíc: takové lze pořídit i od českých výrobců. I oni dokážou dát běžným věcem, jež se používají v domácnosti, barevný design a kvalitu.

Dětský pokoj je zábavou i útočištěm

Jak na to

Dnes již nabízejí například kolekce košů na prádlo, jež na trhu ve slušném designu svého času chyběly.

Nabídka je však nyní mnohem širší a zahrnuje právě dětské povlečení, polštáře, deky, koberečky, rohožky, hrnečky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dětský pokoj a jeho proměny

Na rozdíl od jiných místností plní dětský pokoj mnoho různých funkcí – je zároveň ložnicí, pracovnou i hernou. Proto dnes rodiče více sázejí na kvalitu...

Pokoj plný fantazie pro malé nezbedy

Každý rodič jistě ví, že vybavit dětský pokoj tak, aby byly spokojené obě strany, není žádná legrace. Děti nám doslova rostou před očima a jejich vkus...

Výběr článků

Načítám