Hlavní obsah

Kombinace světle fialové barvy a trendy mintové se hodí do pokojů mladší generace

Interiéry mladší generace si žádají svěží trendy barevnost. Pokud chcete, aby byly zařízené podle poslední módy, pak můžete zvolit barevnou kombinaci, která je aktuálně v kurzu. Tou je světlá mintová barva v tandemu s pastelovou jemnou fialovou.

Foto: Koláž PressLoft, Desenio, Feuerhand

Kombinace pastelových barev působí něžným a hravým dojmem.

Článek

Mint neboli mátová či mentolová je v posledních letech jednou z oblíbených barev, která je vhodná pro všechny interiéry mladších generací. Kombinovat ji můžete se světle fialovou barvou známou z her generace Z (lidé narození od 90. let 20. století do roku 2012), která je ostatně i barvou letošního roku.

Foto: Desenio, Annabel James, Antipodream, Circu

Mintová a světle fialová se hodí jak do dívčích, tak i do chlapeckých pokojů.

Světle fialová barva je často používána v digitálním virtuálním světě a primárně jde spíš o barvu do dívčích pokojů. Pokud ji ale zkombinujete s mintovou, bude interiér vhodný jak pro děvčata, tak pro chlapce. Jde tak o ideální kombinaci do smíšených dětských pokojů.

Posviťte si plameňákem. Lampy inspirované půvabnými ptáky krášlí nejeden interiér

Tipy a trendy
Foto: Housecosy, Caoscreo

Lampy můžete párovat v mintové a světle fialové.

Mintové barvě sluší, stejně jako světle fialové, kombinace s metalickými doplňky a sametem. Vhodnější je matnější provedení, díky kterému tyto barvy nebudou působit kýčovitě a lacině.

Foto: Circu, Essential Home

Tento typ barev se dobře snoubí se sametem.

Nebojte se míchat trochu tmavší odstíny těchto barev se světlejšími. Dosáhnete tak zajímavých barevných přechodů, které budou v interiéru působit zajímavě.

Křeslo, které si vybral Karel Prager pro Novou scénu Národního divadla, se dočkalo reedice

Tipy a trendy
Foto: Five And Dime, Annabel James

Interiér můžete pozměnit i díky drobným doplňkům.

Pokud chcete tuto barevnost v interiéru nějak oživit, pak je dobrým tipem využití několika doplňků v sytě žlutých tónech. Barva banánů nebo citronů dodá prostoru rozhodně šťávu, s těmito odstíny bude dobře korespondovat.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám