Hlavní obsah

Kombinace světle fialové barvy a trendy mintové se hodí do pokojů mladší generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interiéry mladší generace si žádají svěží trendy barevnost. Pokud chcete, aby byly zařízené podle poslední módy, pak můžete zvolit barevnou kombinaci, která je aktuálně v kurzu. Tou je světlá mintová barva v tandemu s pastelovou jemnou fialovou.

Foto: Koláž PressLoft, Desenio, Feuerhand

Kombinace pastelových barev působí něžným a hravým dojmem.

Článek

Mint neboli mátová či mentolová je v posledních letech jednou z oblíbených barev, která je vhodná pro všechny interiéry mladších generací. Kombinovat ji můžete se světle fialovou barvou známou z her generace Z (lidé narození od 90. let 20. století do roku 2012), která je ostatně i barvou letošního roku.

Foto: Desenio, Annabel James, Antipodream, Circu

Mintová a světle fialová se hodí jak do dívčích, tak i do chlapeckých pokojů.

Světle fialová barva je často používána v digitálním virtuálním světě a primárně jde spíš o barvu do dívčích pokojů. Pokud ji ale zkombinujete s mintovou, bude interiér vhodný jak pro děvčata, tak pro chlapce. Jde tak o ideální kombinaci do smíšených dětských pokojů.

Posviťte si plameňákem. Lampy inspirované půvabnými ptáky krášlí nejeden interiér

Tipy a trendy
Foto: Housecosy, Caoscreo

Lampy můžete párovat v mintové a světle fialové.

Mintové barvě sluší, stejně jako světle fialové, kombinace s metalickými doplňky a sametem. Vhodnější je matnější provedení, díky kterému tyto barvy nebudou působit kýčovitě a lacině.

Foto: Circu, Essential Home

Tento typ barev se dobře snoubí se sametem.

Nebojte se míchat trochu tmavší odstíny těchto barev se světlejšími. Dosáhnete tak zajímavých barevných přechodů, které budou v interiéru působit zajímavě.

Křeslo, které si vybral Karel Prager pro Novou scénu Národního divadla, se dočkalo reedice

Tipy a trendy
Foto: Five And Dime, Annabel James

Interiér můžete pozměnit i díky drobným doplňkům.

Pokud chcete tuto barevnost v interiéru nějak oživit, pak je dobrým tipem využití několika doplňků v sytě žlutých tónech. Barva banánů nebo citronů dodá prostoru rozhodně šťávu, s těmito odstíny bude dobře korespondovat.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám