Hlavní obsah

Motivy citronů vnesou do interiéru svěží letní atmosféru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z oblíbených motivů, se kterým se můžete setkat ve středomořské oblasti, jsou bezpochyby citrony. Sytě a svítivě žlutá barva těchto citrusů připomíná slunce a hodí se tak do všech interiérů, kterým chceme dodat letního ducha a vykouzlit u stolování atmosféru podobnou té u moře.

Foto: Audenza, Excelsa, Annabel James

Mějte na paměti, že tyto kousky na sebe budou díky své barvě strhávat pozornost.

Článek

Pokud máte interiér zařízený ve střídmém klasickém duchu a převládají v něm neutrální tóny, pak nepochybně stojí za to ho trochu oživit. K tomu se perfektně hodí právě motiv citronů, které budou díky své jasné barvě v interiéru nepřehlédnutelné.

Foto: Easy Life

Nádobí s motivy citronů perfektně ladí ke středomořskému stylu.

Středomořské stolování motivu citronů rozhodně fandí a jde o jeden z nejoblíbenějších vzorů, se kterým se v Itálii, Řecku nebo Španělsku můžeme setkat. Oblíbené jsou ale i motivy oliv a stolování v klasických modro-bílých tónech.

Foto: Desenio

Obrazové dekorace s motivy citronů dodají interiéru dojem svěžesti.

Citrony v interiéru nemusí zářit jen coby motiv, můžete využít i samotné plody jako stylovou dekoraci. Vyplatí se je umístit do dekorativní mísy, klidně v tmavších tónech, ve kterých jasná barva citrusů krásně vynikne.

Foto: Yellow Octopus, Lemon Made

Motiv citronů zapadne i do dětských pokojů.

Při přípravě stolování kombinujte tento motiv s dalšími přírodními prvky. Prim bude hrát dřevo a bohatá listová zeleň. Pokud chcete, aby se motiv citronů stal dominantním tématem stolování, volte i sytě žluté ubrousky či prostírání a zlaté příbory, které jsou v kurzu.

Foto: Tapetenfabrik Rasch, Excelsa

Kousky s motivy citronů po ránu probudí pozornost.

Ti, kdo chtějí jít s dobou, mohou letos v létě motivy citronů dobře kombinovat i s trendy boho stylem. Pro něj je typické použití přírodních motivů i materiálů z různých kultur. Vhod přijdou i háčkované a ručně vyráběné dekorace.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám