Hlavní obsah

Boho tapety nabízejí pestrou škálu rostlinných motivů i vzorů, včetně exploze barev

Tak trochu divoké a neobyčejně pestré jsou tapety uplatnitelné v trendy interiérovém boho stylu. Dovedou prostor na pohled zabydlet a dodají mu na živosti. V tomto případě platí, že více je více - mix motivů a barev je vítán. Prim hrají etno vzory a prvky připomínající kulturu Dálného východu.

Foto: Mindthegap

Prim hraje i inspirace batikou a exotickými krajinami.

Článek

Boho styl fandí pestrosti a vlivům různých kultur, zejména pak inspiraci z rostlinné a zvířecí říše. Do interiéru zařízeného právě v tomto stylu tak zapadnou předně kousky s výraznými květinovými motivy.

Foto: Olenka Design, Fiona Howard

K boho stylu patří i křiklavější a výraznější vzory.

Prim hraje i inspirace jinými kulturami. Vítané jsou tak i prvky známé z japonské nebo čínské dekorativní keramiky a textilií.

Celkově by interiér v boho stylu měl působit volnomyšlenkářským a uvolněným dojmem. Míchání motivů je rozhodně dovoleno.

Foto: Covet House, Fiona Howard

Do dámských pokojů volte klidně výraznější květinové motivy.

Vhod přijdou i náměty připomínající secesní styl. Právě inspirace rostlinnou říší a vegetací obecně bude s ostatním zařízením v boho stylu dobře korespondovat.

Pokud chcete dodat prostoru na zajímavosti, volte tapety s exotickými zvířaty, palmami nebo exotickým ovocem.

Foto: Divine Savages

Nebojte se lehce secesních motivů. Jsou plné linií inspirovaných přírodou.

Pro boho styl je typická určitá uvolněnost. Stěny tak můžete zkrášlit obrazy se staršími rámy a patinou, volný prostor oživte pohodlným vintage nábytkem. Vítány jsou i suvenýry z cest.

Foto: Mindthegap, Lime Lace

Vhod přijdou motivy z jiných kultur.

Pokud patříte mezi skalní fandy boho stylu a baví vás zařizování domova, pak můžete vyzkoušet i jeho uplatnění v exteriéru. Velkým trendem je stanování v boho stylu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám