Hlavní obsah

Barevné retro bydlení Lukáše Hejlíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interiér pražského bytu herce Lukáše Hejlíka je přitažlivý výjimečnou osobitostí. Reprezentuje zdařile vyvážený eklektický styl, který je živý i klidný zároveň. Odráží všehochuť života ve vší barevnosti, stejně jako jeho věhlasná Gastromapa, kterou si oblíbili všichni zastánci dobrého jídla.

Foto: Lukáš Hausenblas

Lukáš Hejlík

Článek

Lukáš se stěhoval z Vršovic do Vršovic. Je to už jeho třetí byt v této lokalitě. Mohlo by se zdát, že je zdejším rodákem, ale není to tak. Neuvěřitelně zní i fakt, že se s manželkou Veronikou a synem Vojtěchem přestěhovali z většího secesního bytu do menšího v moderním domě.

Veronika toužila především po velmi světlém prostoru prozářeném sluncem, velké kuchyni a dostatečném množství úložných prostorů. Tento byt si Lukáš vyhlédl v šest let staré budově, když si hrál se synem na protějším hřišti. Hodně cestuje, proto potřeboval bydlet i v blízkosti nádraží.

Ze seznamu plusů a minusů vyčnívala jen jeho vyšší cena, kterou ale s ohledem na bohatě prosklenou fasádu, velkou lodžii a krásný výhled do zeleně partneři akceptovali.

Než se ale nastěhovali, chopili se úprav bytu pěkně od podlahy. Zlikvidovali vinyl a vyměnili ho za dřevo. Nelíbila se jim ani relativně nová koupelna, kterou moderním obkladem výrazně omladili. Přibyla jí i „sestra“, která se zrodila náhradou za technickou místnost. Je vybavena sprchovým koutem, také druhým klozetem a navazuje přímo na dětský pokoj.

Druhý domov rodině nabízí maximální soukromí i pohodlí

Tipy a trendy

Výsledný vzhled bytu není dílem designéra, ale synchronního rytmu partnerů, kteří výtečně spolupracovali. Lukáš se víc zaměřil na kuchyň, Veronika upřela pozornost na koupelny.

Pochopitelně jejich představy doznaly jistých korekcí na základě zkušeností odborníků ze společnosti JN Interiér, kteří poradili s kuchyní, či spoluprací se studiem Koupelny Ptáček, které dodalo vybavení do nových koupelen.

Foto: Lukáš Hausenblas

Lukáš Hejlík s manželkou Veronikou.

Veškeré schůzky a představy vyjádřené pomocí vizualizací měly smysl a ovlivnily jeho konečnou podobu. Svoji roli sehrála i odvaha manželů přenést do nového bytu mnoho retro kousků, které už měli, a propojit je s jednoduchým základem a moderním vybavením.

Rádi znovu uvádějí do života staré předměty, které pak ohleduplně začleňují mezi nové. Neusilují o konkrétní styl, ale velmi citlivě reagují na harmonii. Buď je vytvořená kompozice baví, nebo ne!

Foto: Lukáš Hausenblas

Jídelnu tvoří dřevěný stůl na kovové podnoži a židle Leaf a Ironica, které Lukáš vybíral sám přímo v továrně tradiční české značky TON, kde se také podrobně seznámil s jejich výrobou.

Do barevného konceptu skvěle zapadá i velká knihovna, která rovněž naplnila jejich očekávání a perfektně zaplnila prostor niky atypického prostoru společenské zóny. Vyrobil ji velmi spolehlivý truhlář, pan Kulhánek, který je zároveň autorem jídelního stolu i postele v ložnici.

Zbývají doladit už jen drobnosti, například pracovní stůl a další úložný prostor do kuchyně. Veronika si zamilovala posezení na balkoně a moc ráda si pohoví i v lenošce Adolfa Loose.

Lukáš rád pracuje u stolu, posedí na sedačce a velmi rád tráví čas u barového ostrůvku. Interiér se stal skutečným domovem, kde se členové rodiny cítí skvěle.

Zaprášené skladiště proměnili v komfortní garsonku

Tipy a trendy

Atypická oblouková zeď nahrála vzniku nevšedního a mimořádně hlubokého kuchyňského ostrůvku, který doplňují dvě barové židle Leaf (TON), záměrně zvolené v odlišných výškách.

Kuchyň je zhotovená z lakované MDF desky ve firmě JN Interiér. Sestava nábytku ještě čeká na další úložný prostor v nice nad sušičkou. Pračku se sušičkou umístili do kuchyně, protože technickou místnost obětovali druhé koupelně.

Autor: Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak bydlí ideální nájemníci

Šikovné paní domu se podařilo vtisknout bytu nezaměnitelnou tvář, která může být pro mnohé inspirací. A to i přesto, že jsou manželé v bytě v nájmu a je to tak...

Výběr článků

Načítám