Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia RS přijede brzy, takto ji vidí nezávislý grafik

Známý designér X-Tomi na své stránce předvedl, jak by mohla vypadat chystaná Škoda Octavia RS čtvrté generace. Jestli se vám líbí, posuďte sami.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS 230, v minulé generaci

Článek

Je to známá praxe. Když automobilky představí své nové modely, designéři z celého světa se předhánějí v tom, kdo navrhne jejich nejhezčí, nejzajímavější či nejextravagantnější verzi, a to i v případě, že ji výrobce třeba nikdy produkovat nebude.

U nové Octavie RS, kterou nyní představil X-Tomi Design na Facebooku, je to ale něco jiného. Její příchod je totiž předem oficiálně oznámený.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Oblíbený designér, který už upravil stovky automobilů do jejich ostřejších verzí, přidal Octavii čtvrté generace zajímavý přední nárazník, větší kola, která známe ze současného „ereska“, auto také snížil, a navíc přemaloval zrcátka, střechu a přední vdechy černou barvou. Vycházel při tom samozřejmě z čerstvě představené Octavie ve verzi liftback.

Na to, jak bude skutečná Octavia RS vypadat, si budeme muset počkat pravděpodobně do jara 2020, kdy se očekává její představení na autosalonu ve švýcarské Ženevě, který se koná od 5. do 15. března.

Škoda představila novou Octavii

AutoMoto

Není sice oficiálně známo, co bude mít nový mladoboleslavský přírůstek pod kapotou, ale očekává se, že zákazník si bude moci vybrat mezi dvěma motory – dvoulitrovým benzínovým čtyřválcem s turbodmychadlem či čtyřválcovým turbodieselem.

Předpokládá se, že výkon oproti třetí generaci Octavie RS nijak výrazně nenaroste a bude se pohybovat kolem 250 koňských sil.

Reklama

Související články

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě...

Výběr článků

Načítám