Hlavní obsah

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě takhle.

Foto: Kleber Silva

Volkswagen Golf Variant VIII. generace na ilustraci nezávislého designéra

Článek

Česko je zemí kombíků – možnost snadno převézt třeba ledničku láká ohromné množství motoristů, i když většinu času pak převážejí jen vzduch a pár kilo navíc. Přesto se třeba nová Škoda Octavia odhalí nejprve jako kombík, a to už za pár dnů, ale také u Volkswagenu Golf se na verzi Variant těšíme.

Foto: Kleber Silva

Tyto ilustrace sice jsou kombinací představeného Golfu VIII a staršího kombíku VII. generace, ale podle nás by nemusely být realitě příliš vzdálené.

Kleber Silva, nezávislý designér z Brazílie, ukazuje, jak by „osmička” ve verzi Variant mohla vypadat. Kombinuje střechu, třetí boční okno a horní část zádě dosavadního Golfu VII Variant s již představenou osmou generací.

Odhadujeme, že s tímto přístupem je docela blízko, vždyť i již představený Golf hatchback se do značné míry drží zásady „Co není rozbité, nespravuj”. Podobnou evoluci tedy můžeme očekávat i u kombíku.

Interiér nové Škody Octavia? Překvapil by hlavně volant

AutoMoto

Nutno říct, že autu na Silvových ilustracích to vážně sluší. Delší karoserie propůjčuje autu o něco větší míru elegance. Můžeme snad jen debatovat nad tím, jestli automobilka u kombíku přesune registrační značku na páté dveře, jak to dělá od IV. generace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám