Hlavní obsah

Žena se dočkala nepřekonatelného dárku k Valentýnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýnské dárky nabývají různých podob, a i auto už někdo v minulosti dost možná dostal. S největší pravděpodobností to ale nebylo zakázkově upravené Bugatti Chiron Sport v barvě, kterou automobilka nemá v běžném vzorníku.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Sport Alice

Článek

Ke svátku svatého Valentýna přistupujeme každý jinak. Někdo ho bojkotuje, jiný koupí čokoládu a kytky, další zase něco vyrobí nebo své drahé polovičce připraví třeba úchvatnou večeři a masáž.

Nejmenovaný zákazník značky Bugatti na to letos šel až neuvěřitelně megalomansky – nechal své ženě postavit unikátní růžový Chiron Sport.

Foto: Bugatti

Po mechanické stránce je to pořád Bugatti Chiron Sport, což znamená osmilitrový šestnáctiválec o výkonu 1500 koní.

Nechal ho pojmenovat Alice, patrně po své ženě, a toto jméno umístit na hlavové opěrky i prahové lišty. Zvenčí je v kombinaci matně bílé barvy s hedvábnou růžovou, která je u auta značky Bugatti použita vůbec poprvé.

Interiér je ve velmi světle šedé barvě jménem Gris Rafale s růžovými detaily, včetně zmíněných vyšitých jmen na hlavové opěrce.

Foto: Bugatti

Jména jsou vyšitá.

„Zákazník za námi přišel s vizí, jak chtěl, aby jeho bugatti vypadalo, a my jsme rádi, že ohromná šíře možností individualizace auta značky Bugatti umožňuje realizovat i ty nejambicióznější projekty,” komentoval vůz Ken Choo, šéf firmy HR Owen v Londýně, kde proces výroby auta začal specifikací a objednávkou.

Cena vozu není známa, ovšem „běžný” Chiron Sport začíná na 2,65 milionu eur (68,2 milionu korun) bez daně. Tato speciální edice jistě byla podstatně dražší.

Foto: Bugatti

Interiéru dominuje světle šedá kůže.

Jednomu se při pohledu na pojmenování auta vybaví písnička „Living Next Door To Alice”, třebaže tenhle příběh má jistě šťastnější pokračování. Druhému zase, že jeho žena by takový dárek snad ani neocenila. V každém případě, materialistickým pohledem je těžko překonatelný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám