Hlavní obsah

Nejdražší vánoční dekorace? Bugatti v Molsheimu vystavilo La Voiture Noire

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstí jednoho malého francouzského města zdobí dekorace v hodnotě 288 milionů korun, která existuje na celém světě pouze v jediném kuse. Má šestnáct válců, 1500 koní a jmenuje se La Voiture Noire.

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire vystavené v Molsheimu

Článek

Kvůli koronavirové pandemii byla města po celé Evropě nucena zrušit nebo aspoň zásadně omezit vánoční trhy. Patří k nim i francouzský Molsheim, sídlo automobilky Bugatti. Ta se však snažila vymyslet aspoň malou náhradu, jak Radničnímu náměstí (Place de l’Hôtel de Ville) kromě stromku propůjčit lepší vánoční atmosféru.

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire vystavené v Molsheimu

Ve skleněné vitríně tam vystavuje La Voiture Noire, unikátní hypersport, představený na loňském ženevském autosalonu ke 110. výročí značky. Vzdává poctu ztracené Type 57 SC Atlantic Jeana Bugattiho, která zmizela na začátku druhé světové války. La Voiture Noire má hodnotu 11 milionů eur, tedy asi 288 milionů korun.

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire vystavené v Molsheimu

Starosta města Laurent Furst je automobilce vděčný. „Nyní mají všichni obyvatelé Molsheimu příležitost obdivovat toto mistrovské dílo, na které by Ettore Bugatti určitě byl velmi hrdý,” komentoval výstavku.

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire vystavené v Molsheimu

Vůz bude stát na náměstí až do konce března příštího roku. Pro Bugatti to není první taková výstavka - před dvěma lety na vánočních trzích v nedalekém Štrasburku automobilka vystavila bílé Bugatti Chiron.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám