Hlavní obsah

V Rusku převedli videohru Need for Speed do reality

Jak by vypadalo Need for Speed v ulicích vašeho města? Ruský youtuber a fanoušek aut Vladislav Čekunov se rozhodl to vyzkoušet. Video svého BMW M3 upravil tak, aby to vypadalo, že s ním v ulicích Petrohradu nelegálně závodí.

Foto: BMW

BMW M3 gen. E46 (na ilustračním snímku) hraje hlavní roli.

Článek

Zejména patříte-li k těm mladším fanouškům aut, dost pravděpodobně znáte sérii závodních videoher Need for Speed. Některé díly byly povedené více, jiné méně; Most Wanted z roku 2005 jistě patří k těm prvním svým propracovaným způsobem „práce” s virtuální policií.

Samozřejmě že jezdit ve skutečnosti tak divoce jako ve hře není možné. Pomocí digitálních triků to ale jde aspoň připodobnit. A právě to udělal Vladislav Čekunov pomocí BMW M3 upraveného tak, aby připomínalo M3 GTR v oné hře.

Skutečné M3 GTR to není; z videa a z fotografií na Instagramu to lze poměrně dobře poznat. Odlišný je přední nárazník i interiér. A vzhledem k tomu, že pravé M3 GTR bylo vyrobeno v pouhých šesti kusech, je velmi nepravděpodobné, že by ho někdo jakkoliv upravoval, a tak snižoval jeho sběratelskou hodnotu.

Tvůrci prokázali úžasný cit pro detail - všimněte si, že když se otevře mapa, není to fiktivní město z Need for Speed, nýbrž skutečný Petrohrad, kde video vznikalo. I malá mapa, zobrazená vlevo dole při jízdě, tomu odpovídá.

Video na konci přidává obligátní hlášku o tom, že film je zrychlený a že se natáčelo na uzavřených silnicích. Přinejmenším to druhé tak z videa úplně nevypadá, ale to nechme stranou. V každém případě je krajně nevhodné závodit na veřejných silnicích za provozu, takže to rozhodně nezkoušejte.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám