Hlavní obsah

Už i Lamborghini šije roušky. A má to úroveň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lamborghini, sídlící na koronavirem mocně postiženém severu Itálie, se pustila do výroby ochranných pomůcek pro jednu z boloňských nemocnic. Samozřejmě v oranžové barvě, typické pro vozy téhle značky.

Foto: Lamborghini

Běžně vyrábějí interiéry superdrahých aut, nyní šijí roušky pro nemocnici.

Článek

Od traktorů přes supersporty a sem tam nějaké SUV až k rouškám a obličejovým štítům - tak by se ve zkratce a s jistou nadsázkou dal nazvat vývoj produktů automobilky Lamborghini. Pravdou nicméně je, že se firma ve svém sídle v Sant'Agatě Bolognese na severu Itálie pustila do šití ochranných pomůcek.

Pracuje na nich tzv. sedlárna, tedy dílna, ve které běžně vznikají sériové i speciálně upravené interiéry vozů Lamborghini. Pracuje v kolaboraci s Boloňskou univerzitou. Štítů vyrobí 200 denně za pomoci 3D tisku, ústenek ušije tisíc - oranžových, jak jinak u Lamborghini - a všechny věnuje nemocnici Sant'Osrola-Malpighi v Boloni.

Foto: Lamborghini

Na 3D tiskárnách Lamborghini vznikají obličejové štíty.

„V této nouzi cítíme potřebu konkrétně pomoci. S nemocnicí Sant'Orsola-Malpighi máme dlouhodobý vztah ve výzkumu i poradenství směrem ke zdraví našich zaměstnanců,” uvedl generální ředitel automobilky Stefano Domenicali.

Za všechny fanoušky aut ale doufáme, že se Lamborghini zase co nejdříve vrátí k výrobě aut, a že se „údolí supersportů” i celá Itálie z pandemie dostane co nejdříve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám