Hlavní obsah

Testování nové soutěžní fabie oficiálně: Líbí se Kopeckému i Mikkelsenovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Fabia pro třídu Rally2 už nějakou dobu testuje na asfaltech i šotolinách různých evropských států. Automobilka to nyní potvrdila videem a doplnila krátkými komentáři jezdců.

Škoda Fabia Rally2 při testováníVideo: Škoda

 
Článek

Dosud to bylo „jen” video z youtubového kanálu, nyní o tom hovoří i sama automobilka – testování nové generace soutěžní Škody Fabia je v plném proudu. Automobilka to oznámila videem, které končí slovy, že se máme těšit na rok 2022. Tehdy se vůz podívá do ostrého nasazení.

Za volantem nové Škody Fabia: Nejmenší škodovka dospěla

Testy

Nová fabia Rally2 bude za volantem mít jména jako Andreas Mikkelsen, Jan Kopecký nebo Emil Lindholm. Designově bude vycházet z již představené silniční fabie čtvrté generace, ovšem v útrobách bude přeplňovaná šestnáctistovka, pětistupňová převodovka a pohon všech kol s mechanickými diferenciály.

Soutěžní speciál je stále maskovaný a automobilka o něm nezveřejnila více detailů – jen to, že se prototyp představil na šotolinových a asfaltových tratích v Česku, Francii a Španělsku.

Foto: Škoda

Testování nové Škody Fabia Rally2

Soutěžní fabia je velmi úspěšná, od dubna 2015 získala víc úspěchů, než jakýkoliv jiný vůz této kategorie. Má devět titulů v podpůrných kategoriích Mistrovství světa v rallye FIA, téměř 1400 vítězství v absolutním pořadí a téměř 3300 umístění na stupních vítězů po celém světě. Automobilka prodala přes 400 kusů soukromým soutěžním týmům.

Reklama

Související články

Škoda spustila výrobu nové fabie

Škoda začala tento týden vyrábět čtvrtou generaci modelu Fabia. Mladoboleslavská automobilka byla pro tento účel zásadně upravena.

Výběr článků

Načítám