Hlavní obsah

Škoda už testuje speciál Fabia Rally2. Za volantem je Kopecký i Meeke

Novinky, Daniel Havlina

Sportovní oddělení mladoboleslavské automobilky Škoda Motorsport pracuje na uvedení nového soutěžního speciálu. Patrné je, že už jsou inženýři poměrně daleko a již je potvrzeno, že vůz vznikl na základech nové fabie.

Foto: Škoda

Dosavadní Škoda Fabia R5 v originální verzi od automobilky (Ilustrační foto)

Článek

V Mladé Boleslavi se stalo tradicí, že v momentě, kdy Škoda představí novou, letos už čtvrtou generaci nové fabie, současně s ní brzy přijde i její závodní verze pro rallye. Není tak překvapením, že letos je tomu znovu tak. Oddělení Škoda Motorsport už vůz Fabia Rally2 začala testovat, což potvrzují špionážní videa.

Škoda spustila výrobu nové fabie

AutoMoto

První záběry nejnovějšího rallye speciálu přinesly některé youtubové kanály, jejichž autoři vůz zachytili třeba v Jižních Čechách. Je patrné, že vůz, který je stále skrytý v maskování, testuje naráz několik továrních jezdců. Mezi nimi nechybí Jan Kopecký nebo Kris Meeke, který je u Škody první sezonu.

Designově vůz samozřejmě vychází z nedávno představené páté generace fabie, ale pochopitelně je v detailech velmi odlišný. Speciál má snížený podvozek, střešní spoiler, rozšířené podběhy i nárazníky a například i kovaná kola nebo zadní difuzor.

Tichá rally. Škoda připravuje závodní fabii na elektřinu

AutoMoto

Škoda vůz tradičně nepostavila pro nejvyšší třídu WRC, ale pro nižší kategorii WRC2. V jejím seriálu by se měl český speciál objevit už v příští sezoně. Jestli bude tak úchvatně úspěšný, jako dosavadní soutěžní fabia, se nechme překvapit.

Další sezonu ovšem bude stát před Škodou velká výzva. Podobně jako WRC totiž i WRC2 čeká přechod na částečnou elektrifikaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám