Hlavní obsah

Škoda Auto znovu prodloužila odstávku výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto podruhé prodloužila odstávku výroby ve všech třech svých českých závodech. Kvůli pandemii koronaviru se má produkce obnovit až 20. dubna v 6 hodin ráno.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výrobní linka Škoda Auto Kvasiny

Článek

Původně se měla výroba spustit 6. dubna, k dalšímu prodloužení došlo podle tiskového mluvčí Škody Auto Tomáše Kotery po dohodě s odbory Kovo a s koncernem Volkswagen. Právě Volkswagen v úterý prodloužil odstávku ve svých německých závodech do 19. dubna, Škoda je tedy o den obezřetnější.

Informaci o prodloužení odstávky firma ve středu sdělila zaměstnancům prostřednictvím SMS zprávy, kterou mají Novinky k dispozici.

Člen nejvyššího vedení Škody Auto má koronavirus

AutoMoto

První prodloužení odstávky Škoda oznámila 27. března, odstávka se měla z 6. dubna prodloužit do 14. dubna. Nyní se tak posouvá o necelý další týden.

Obdobný postup postupného odsouvání spuštění výroby zaujal i Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Podle středečního prohlášení se tam však mají pásy rozjet už po Velikonocích, 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám