Hlavní obsah

Škoda Auto zahájila výrobu nejmenšího modelu v Bratislavě

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový malý model Škoda Citigo se začal vyrábět v bratislavském závodě automobilky. Ještě letos firma zahájí prodej těchto aut na českém trhu. Ve čtvrtek začala sériová výroba tohoto nejmenšího vozu. Prozatím se vyrábí ve třídveřové verzi, pětidveřová přijde na řadu příští rok.

Článek

„S tímto automobilem zahájíme v Evropě naší modelovou ofenzívu. Otevře nám v Evropě důležitý segment malých vozů a dokonale uplatní naše hodnoty v městském automobilu: vůz je kompaktní a přesto prostorný, hospodárný a současně agilní, atraktivní a vybavený mnoha chytrými detaily,“ komentoval zahájení výroby předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland.

Jako hlavní cílové skupiny vozu vidí automobilka mladé řidiče, mladé rodiny, které potřebují druhý nebo třetí vůz. V závislosti na požadavcích jednotlivých trhů budou na výběr až tři varianty výbavy: Active, Ambition a Elegance.

Citigo nabízí místo pro čtyři cestující. S délkou 3,56 metru, šířkou 1,65 metru a výškou 1,48 metru patří Citigo mezi nejkompaktnější vozy v segmentu A00. Velký důraz je kladen na bezpečnost. Poprvé je ve voze značky Škoda použit hlavový a boční airbag Thorax pro řidiče a spolujezdce. Aktivní bezpečnost podstatným způsobem zlepšuje nový aktivní brzdový asistent „City Safe Drive“.

Při zahájení prodeje bude možno vybírat ze dvou benzínových tříválců: oba motory mají zdvihový objem 1,0 litru a výkon 44 kW/60 k, resp. 55 kW/75 k.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám