Hlavní obsah

Škoda Auto má nového šéfa, funkci předsedy představenstva převzal Klaus Zellmer

Nový předseda představenstva mladoboleslavské Škodovky Klaus Zellmer má za sebou spoustu zkušeností u automobilky Porsche, kde začínal jako asistent člena představenstva v roce 1997. Přes vedení různých regionálních divizí Porsche se dostal do představenstva značky Volkswagen a odtud ke Škodovce.

Foto: Škoda

Klaus Zellmer, nový předseda představenstva Škody Auto a.s.

Článek

Jak automobilka Škoda v dubnu letošního roku ohlásila, tak se stalo – od 1. července 2022 je předsedou představenstva firmy Škoda Auto a.s. Klaus Zellmer. Nahradil dosavadního šéfa Thomase Schäfera, který v roce 2020 nahradil Bernharda Maiera.

Schäfer oznámil svůj konec v čele Škodovky poněkud nečekaně loni v prosinci. Zamíří odtud do vedení značky Volkswagen.

Škodu povede Klaus Zellmer, potvrdila automobilka

AutoMoto

„Vidím před sebou vysoce motivovaný tým, který v uplynulých dvou letech zvládl nejrůznější výzvy. Nyní nás čeká další krok. Obrovskou předností značky Škoda je její zaměření na zákazníka. Na tom chceme systematicky stavět i v nadcházejícím období digitalizace a elektrifikace,“ řekl před svým nástupem do funkce Zellmer.

„Naším záměrem je, aby všechny produkty a služby dávaly perfektní smysl, byly snadno použitelné a pomáhaly zlepšovat život našich zákazníků. Společně s naším sociálním partnerem, Odbory KOVO, dostaneme společnost Škoda Auto na ‚Next Level‘ a úspěšně ji provedeme desetiletím transformace tak, aby všichni škodováci měli zítra a pozítří jistou práci. To je můj cíl a to mě motivuje,“ doplnil Zellmer.

Výběr nového šéfa Škody byl historicky nejnáročnější, zní z odborů

AutoMoto

Výběr nového ředitele Škody byl – jak se před časem vyjádřil Jaroslav Povšík, předseda podnikové rady – nejnáročnější v historii. Ještě dříve prohlásil, že do vedení nehodlá pustit člověka, který by byl proti Škodě či který by byl slabý.

Zellmer má za sebou dlouholeté působení v automobilce Porsche. Nejprve pracoval jako asistent člena představenstva Porsche AG, později v rozvoji prodejní sítě francouzské divize, pak převzal vedení regionu Severní Ameriky. Přes budování závodu Porsche v Lipsku se stal vedoucím marketingu Porsche Deutschland, v roce 2010 se stal šéfem této divize.

O pět let později stanul v čele severoamerické divize Porsche a od září 2020 je členem představenstva značky Volkswagen pro osobní vozy, kde je zodpovědný za prodej, marketing a poprodejní služby.

Reklama

Související články

Před 50 lety proběhl první crash test v Česku

V roce 1972, tedy přesně před 50 lety, se v Česku začalo s něčím, co ve východní Evropě znal jen málokdo. Automobilka Škoda chtěla své modely prodávat na západ...

Výběr článků

Načítám