Hlavní obsah

Výběr nového šéfa Škody byl historicky nejnáročnější, zní z odborů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr nového předsedy představenstva Škody Auto byl podle odborů historicky nejvíce náročný. Nový šéf musel obstát především u vlastnických rodin koncernu Volkswagen Piëch a Porsche, uvedl týdeník Škodovácký odborář. Od 1. července převezme řízení Škody Auto Klaus Zellmer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda (Ilustrační foto)

Článek

Vybrat nového ředitele mladoboleslavské Škodovky nebyla podle odborů jednoduchá věc. „Postupně padaly různé návrhy, nakonec jsme se dohodli, že dáme hlavní slovo rodinám majoritních majitelů, tedy rodinám Porsche a Piëchů,“ uvedl předseda podnikové rady Jaroslav Povšík.

Řekl, že ze Zellmera má dobrý pocit jako z moderně uvažujícího manažera s potřebnými vizemi. „Je zřejmé, jak sám zdůraznil, že si velmi považuje možnosti řídit firmu Škoda,“ dodal Povšík.

První jízda ve Škodě Karoq po modernizaci: Rodinná stálice s chytrými sedačkami

Testy

„Pro Škodu se nám podařilo získat jednoho z našich nejrenomovanějších manažerů. Klaus Zellmer má za sebou více než 20 let zkušeností z automobilového průmyslu. Během této doby se vypracoval nejen na absolutního automobilového experta, ale také dokázal, že má velký strategický a podnikatelský rozhled,“ okomentoval výběr nového šéfa firmy předseda dozorčí rady Škody Murat Aksel.

Zellmer nahradí dosavadního šéfa Thomase Schäfera, který převezme k 1. červenci funkci předsedy představenstva značky Volkswagen, zároveň se stane členem koncernového představenstva a bude řídit skupinu značek, mezi které spadá například Volkswagen, Seat a Škoda.

Schäfer se na pozici provozního ředitele již od 1. dubna 2022 věnuje operativnímu řízení značky Volkswagen. Škodu opustí na konci června. Do čela české automobilky přišel 3. srpna 2020, z funkce tak odejde téměř po dvouletém působení.

Škodu povede Klaus Zellmer, potvrdila automobilka

AutoMoto

Absolvent studia podnikové ekonomiky Klaus Zellmer zahájil svou profesní dráhu v roce 1997 jako asistent člena představenstva ve společnosti Porsche AG. V roce 2015 byl Zellmer jmenován prezidentem a generálním ředitelem společnosti Porsche Cars North America v americké Atlantě. Od 15. září 2020 je Klaus Zellmer členem představenstva značky Volkswagen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám